Вести

Конференција у Видину - „Развој конкурентних туристичких атракција за годишњи фестивалски туризам који доприноси развоју туристичког производа у региону Видин – Зајечар“

Конференција у Видину - „Развој конкурентних туристичких атракција за годишњи фестивалски туризам који доприноси развоју туристичког производа у региону Видин – Зајечар“

Прошле недеље у Видину је одржана конференција за медије поводом завршетка пројекта „Развој конкурентних туристичких атракција за годишњи фестивалски туризам који доприноси развоју туристичког производа у региону Видин – Зајечар“.

Конференцији за медије присуствовали су Венци Пасков заменик градоначелника Видина, Елена Петровић помоћник градоначелника Зајечара, Лука Војводић, члан Градског већа у Зајечару.

Лука Војводић градски већник рекао је овом приликом да је кроз овај програм нашим регионима понуђена прилика да се заједно суоче са проблемима данашњице, да се сагледају многобројни потенцијали наших крајева и међусобно размене искуства.

- За кратко време, колико вршим функцију члана Градског већа, имао сам прилику да будем упућен у део документације која прати реализацију ових двогодишњих пројеката. О пројекту колега из општине Видин и о његовој реализацији, из приложене документације, као и од својих колега, добио сам изузетно позитивно мишљење.

Са друге стране, не бих смео да кажем, да се на исти начин може окарактерисати и реализација нашег пројекта изградње туристичког бунгалов насеља. На жалост, не може се рећи да су резултати активности на том пројекту задовољавајући. Пројекат је наслеђен из периода претходне градске власти и евидентно је да постоје недостаци али имам пуну подршку својих колега, чланова градског већа, као и градоначелника града Зајечара, Бошка Ничића, да саопштим да ћемо предузети све неопходне кораке како би се на што бољи начин надокнадили, санирали или ублажили недостаци до којих је на пројекту дошло. Вама као партнерима, бих још једном волео да се захвалим на указаној подршци и поверењу. Пожелео бих вам континуитет у успешној реализацији нових пројеката и изразио добру вољу и јак афирмативан став за неку потенцијалну нову сарадњу, истакао је Војводић.

Венци Пасков заменик градоначелника Видина је изразио задовољство због завршетка другог важног пројекта.

-Куповина нових инструмената за Видин оркестар је велика инвестиција. Ово је изузетно корисно средство које ће подржати развој музичког живота у Видину. Други главни циљ је промоција фестивала "Дунавски таласи".

Пасков је такође истакао да су млади људи из два гранична региона учествовала у пројектним активностима као и у радионицама и студијима.

INTERREG IPA CBC BULGARIA – SERBIA програм међуграничне сарадње има за циљ постизање уравнотеженог и одрживог развоја граничног региона између Бугарске и Србије, у области туризма, ангажовања и умрежавања младих људи и заштите животне средине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.