Вести

Обележен 3. децембар – Meђународни дан особа са инвалидитетом у Радул беговом конаку

Обележен 3. децембар – Meђународни дан особа са инвалидитетом у Радул беговом конаку

Поводом 3. Децембра – Meђународног дана особа са инвалидитетом у Радул –беговом конаку у Зајечару синоћ је организована промоција зборника радова особа са инвалидитетом „Књижевност на дар“.

Надахнуто , са пуно емоција ови млади људи, њихови родитељи и старији другари говорили су своје стихове, песме других чланова удружења, али и познатих песника. Према оцени стручњака овакви наступи утичу на повећање њиховог самопоуздања и мотивације за даљи рад. Тема овогодишњег дана особа са инвалидитетом је “Оснаживање особа са инвалидитетом и обезбеђивање инклузивности и једнакости”.Међународни дан особа са инвалидитетом, обележава се од 1992. године, када је Генерална скупштина УН усвојила резолуцију којом се све земље позивају на обележавање тог дана с циљем да се особама са инвалидитетом омогући равноправно учешће у друштву

На синоћњој промоцији потписан је и протокол о сарадњи Народног позоришта Тимочке Крајине –Центра за културу „Зоран Радмиловић“ са Друштвом оболелих од церебралне и дечје парализе и Установом за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју „Облутак“.Организатор књижевне вечери је Установа Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Друштвом оболелих од церебралне и дечје парализе и Удружењем за помоћ особама са Л. Даун синдромом , а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 24
    мај
    Свечано отворен 33. Фестивал младих песника

    У Радул-беговом конаку у Зајечару синоћ, 23. маја је свечано отворен 33. Фестивал младих песника „Дани поезије 2018“. Поздравној речи предходиле су композиције на гитари , у извођењу ученика Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Страхиње Ђорђевића.

    Више
  • 04
    дец
    Отворена изложба тканина у Радул беговом конаку

    Изложба зајечарских ткача друштва "Рара Авис" представљена је у галерији Радул беговог конака у Зајечару. Неколико година чуване рукотворине привукле су бројну зајечарску публику.

    Више
  • 26
    нов
    Објављен нови двоброј зајечарског Развитка

    У Зајечару је представљен нови двоброј (247-248) зајечарског часописа за друштвена питања, културу и уметност "Развитак". На корици "Развитка" је фотографија Николе Пашића из 1926.

    Више
  • 08
    нов
    Отворена изложба "Сплав медузе"

    У галерији Радул беговог конака у Зајечару, отворена је мултимедијална поставка уметничких радова Дејана Сотировића, историчара уметности Народног музеја Зајечар. Поставку “Сплав медузе 2005-2015” Дејан је реализовао уз помоћ својих пријатеља.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.