Вести

Унапређење женског пословања: У Зајечару додељени сертификати предузетницама

Унапређење женског пословања: У Зајечару додељени сертификати предузетницама

У Скупштини града Зајечара додељени су сертификати женама које су успешно завршиле обуку из области иновативног предузетништва и бизнис планирања.

Зајечарске предузетнице су током неколико месеци из области иновативног предузетништва и бизнис планирања добиле корисне савете како би унапредиле своје пословање.

На обукама су научиле о писању бизнис плана, маркетингу, али и паушалном опорезивању.

Предузетницама се обратио Саша Ивановић помоћник градоначелника Зајечара.

-Град Зајечар је пре пар месеци кренуо у реализацију пројекта ФемИно којим смо конкурисали код Министарства за иновације и технолошки развој. Добили смо средства која смо определили за женско предузетништво. Програм се састоји из две фазе, прва је стручна обука и додела сертификата, а то је услов да би могле да конкуришу за бесповратна средства која ћемо након конкурса, који траје до четвртка 6. децембра, одабрати најбоље иновације и тим предузетницама поделити бесповратна средства из овог пројекта, рекао је Ивановић.

На основу написаног бизнис плана предузетнице ће добити бесповратна средства у максималном износу од 160.000 динара, а њихове обавезе су да за добијени новац набаве опрему коју су навеле у свом бизнис плану и да послују најмање 3 године.

Ову обуку је од 107 пријављених кандидата успешно завршило 58 жена, а пројекат реализује град Зајечар уз финансијску подршку кабинета министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.