Вести

Мјузикл “Цигани лете у небо” одушевио зајечарску публику!

Мјузикл “Цигани лете у небо” одушевио зајечарску публику!

Мјузикл “Цигани лете у небо”, у режији Десимира Станојевића и извођењу ансамбла Народног позоришта Ниш одушевио је зајечарску публику да га је наградила овацијама и громогласним аплаузом, а аплаудирала је и током његовог трајања.

Мјузикл је одигран поводом Дана зајечарског позоришта , у знак сећања на прву представу изведену 2.фебруара 1947 године. Током 72 године постојања професионалног позоришта изведене су 432 премијере , а ово је први мјузикл који је изведен у Зајечару.

За редитеља Десимира Станојевића његово извођење у зајечарском позоришту представља неки вид премијере, јер је први пут одигран ван матичне сцене у Нишу. Романтична љубавна прича о љубави Раде и Зобара , о чергама у којима нема понизних и слабих Цигана и где људи воле живот, песму и игру, употпуњена традиционалном руском циганском музиком настала је у сарадњи Десимира и његове супруге Наде Станојевић по мотивима приповетке Максима Горког ,,Макар Чудра”

,,У плану је да зајечарско позориште припреми свој мјузикл који би режирао Десимир Станојевић , са нашим глумцима али и са гостима и да направимо квалитативан помак у репертоару “ каже Владимир Ђуричић , директор Народног позоришта Тимочке Крајине- Центра за културу “Зоран Радмиловић.

Поводом дана зајечарског театра уручене су јубиларне награде запосленима за 10, 20 и 35 година рада. Овогодишњи добитници су Вујадин Милошевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Горица Илић, Мирко Стокић, Милош Петковић и Љубинка Лукић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 22
    сеп
    "Мокрањац, човек своје уметности"

    Након успешног премијерног извођења представе „Мокрањац, човек своје уметности“, коју је по тексту Маје Чоловић Васић режирао Саша Латиновић, овај позоришни комад репризно је изведен у позоришту Тимочке Крајине “ Зоран Радмиловић“ поводом славе Града Зајечара.

    Више
  • 31
    јул
    Белтанго Трио на Guitar Art стејџу

    „Белтанго трио“ наступио је на Guitar Art стејџу у оквиру пратећег програма 49. Гитаријаде у Зајечару. Публика је уживала уз звуке традиционалног танго комада.

    Више
  • 30
    јул
    Џибони пред 80.000 људи прве вечери 49. Гитаријаде!

    Џибонијев наступ на 49. Гитаријади, оборио је све рекорде у историји овог фестивала. У пратњи виртуоза на гитари Влатка Стефановског, певајући свима познате хитове, Џибони је доказао да је велика звезда.

    Више
  • 30
    јул
    Дарко Рундек одушевио публику на Гитаријади!

    Творац легендарног југословенског бенда "Хаустор", Дарко Рундек, наступио је са својим саставом новијег датума, ДАРКО РУНДЕК КАРГО ТРИО на Рок Стејџу 49. Гитаријаде, чиме је озваничен почетак најдуговечнијег рок фестивала.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.