Вести

Сат за нашу планету

Сат за нашу планету

Град Зајечар је и ове године учесник акције „Сат за нашу планету“, која ће бити реализована сутра, 30. марта, симболичним гашењем декоративне расвете. У термину од 20:30 до 21:30, декоративна расвета биће угашена на згради Народног музеја у центру града.

Овогодишња акција „Сат за нашу планету“ биће организована под слоганом „Скини се с пластике, навуци се на природу!“

Глобална еколошка акција „Сат за нашу планету“ одржаће се по једанаести пут у Србији, у суботу 30. марта 2019. године у 20:30 часова, када ће се симболичним гашењем светла на сат времена у више од 7000 градова широм света указати на важност очувања планете.

Климатске промене и опадање биолошке разноврсности проблеми су свих нас, те је акција „Сат за нашу планету“ прилика за појединце, организације, институције и компаније да покажу своју преданост заштити природе и буду део разговора и проналска решења потребних за изградњу одрживе будућности. Ове године, под слоганом „Скини се с пластике, навуци се на природу“, WWФ упозорава и на проблем прекомерног коришћења пластике и њеног неадекватног одлагања, због чега сваке године осам милиона тона пластике заврши у морима и окенима.

„Један сат који проведемо у мраку треба да служи као подсетник да морамо осигурати одрживу будућност наше планете. Природа нам је од виталне важности, она подстиче наш економски напредак и развој, наше здравље, благостање и опстанак. Упркос томе, ми гурамо нашу планету до граница и природа је озбиљно угрожена“, истиче Петра Боић Петрач, координаторка иницијативе у WWF Аdria и додаје:

„Ове године, поред указивања на последице климатских промена, желимо да скренемо пажњу и на кризу пластичног отпада, која представља велику претњу по опстанак наших мора и океана, те се заједно морамо изборити за будућност без пластике. Овогодишњи Сат за нашу планету‚ прилика је за стварање незаустављивог покрета за природу и доношење одлуке која ће утицати на боље сутра“.

Акција „Сат за нашу планету“, у свету позната као Earth Hour, први пут је одржана у Сиднеју 2007. године, а данас се обележава у више од 180 земаља. Србија је део ове акције од 2009. године, а 2018. Придружило нам се преко 200 партнера – градова, општина, организација, институција, школа и вртића из целе земље.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 21
    апр
    Наш допринос очувању планете

    Град Зајечар са партнерима-Тимочким омладинским центром, Техничком школом, Економско-трговинском школом, ОШ „Десанка Максимовић“, ОШ „Љуба Нешић“ и ОШ „Љубица Радосављевић – Нада, добитник је захвалнице Светског фонда за природу за учешће у акцији „Сат за нашу планету“.

    Више
  • 19
    мар
    Зајечар у акцији "Сат за нашу планету"

    Гашењем јавне расвете на Тргу ослобођења, пригодним музичким програмом под свећама и изложбом еколошких радова, Град Зајечар, основне и средње школе и Тимочки омладински центар вечерас су дали свој допринос очувању планете Земље и природе, у акцији „Сат за нашу планету“.

    Више
  • 17
    мар
    Искључи светло да боље видиш

    Град Зајечар је и ове године учесник акције „Сат за нашу планету“, коју Светски фонд за заштиту природе овога пута организује под слоганом „Искључи светло да боље видиш“. Пригодан програм биће организован у суботу на градском тргу, који ће симболично сат времена бити у мраку.

    Више
  • 29
    мар
    Акција "Сат за нашу планету" одржана у Зајечару

    Симболичним гашењем декоративне расвете на Тргу ослобођења у Зајечару и пригодним едукативним и музичким програмом обележена је светска акција „Сат за нашу планету“.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.