Вести

Зајечар: Обележен 9.мај -Дан победе над фашизмом

Зајечар: Обележен 9.мај -Дан победе над фашизмом

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у Зајечару су положени венци на Спомен Костурницу.

Венце су положили и одали пошту погинулима, представници Града Зајечара, Војске Србије, борачких организација, као и представник амбасаде Руске федерације, аташе Никита Соходолов.

Пре полагања венаца градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио је пријем у салону Градске управе у Зајечару за представника амбасаде Руске федерације и борачких организације.

-Велико ми је задовољство да традиционално, као и сваке године, обележимо и овде у Зајечару, велики празник, читаве Европе, па и света, Дан победе над фашизмом, и да одамо почаст, заједно са представницима амбасаде Русије, онима који су положили животе, жртвама, тада велике Црвене армије и наших јединица, који су, бранећи наш град, изгубили животе. То није мали број жртава. Надамо се да више никада до тако нечег неће доћи, надамо се да ћемо у нашој земљи, која је и после тога имала страдања и ратове, више никада неће поновити. Ова сарадња која све више јача између Србије и Русије последњих година, гарант је да Србија има пријатеље који ће помоћи, стати иза ње, и сачувати мир и слободу коју смо скупо платили бројем жртава. Захваљујем се представницима амбасаде Русије, и надам се да ћемо и на другим пољима имати успешну сарадњу, као што сарађујемо по овом питању, рекао је градоначелник Бошко Ничић.

Аташе Руске амбасаде у Србији, Никита Соходолов је овом приликом рекао да овај дан представља највећи празник у Русији.

-Захваљујем се градоначелнику на позиву и само да подсетим да је 9. мај главни празник у Русији, најважнији празник, јер смо одиграли највећу улогу у победи над фашизмом и изгубили скоро 27 милиона становника, рекао је Соходолов.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.