Вести

Пријем за песнике, учеснике 34. Фестивала младих песника  „Дани поезије“

Пријем за песнике, учеснике 34. Фестивала младих песника „Дани поезије“

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић приредио је за викенд пријем за песнике, учеснике 34. Фестивала младих песника „Дани поезије“.

Пријему у Градској управи присуствовали су један од најзначајнијих словеначких песника Петер Семолич, песник Драган Јовановић Данилов, као и прошлогодишња победница Фестивала Анастасија Стоиљковић која је градоначенику предала своју књигу песама ,,Свакодневна антика” .

На пријему је истакнуто да град помаже фестивалу од његовог оснивања, а млади песници поручили су да су Зајечарци веома гостољубиви и да су они који су овде били раније пожелели понову да дођу.

Градоначелник Ничић охрабрио је песнике да наставе да пишу јер је то нешто најлепше. Пошто је и сам писао и предводио Књижевну омладину, сећа се да је некад било толико много књижевних вечери да нису могли да стигну све да посете, а да се то данас изменило. Према људима који се баве поезијом постојао је другачији однос и то треба вратити да бисмо имали здраво друштво.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.