Вести

Свечано отворен „Capitol Park Zaječar“

Свечано отворен „Capitol Park Zaječar“

„Capitol Park Zaječar“ , тржни центар у чију је изградњу уложено 10 милиона евра од стране британске корпорације "Poseidon Group" и белгијске компаније "Mitiska REIM", свечано је отворен у Зајечару. Комплекс који је саграђен на парцели површине 20,000 м2 и има 6,500 м2 продајног простора, налази се у центру града, у Чупићевој улици.

Свечаном отварању првог модерног тржног центра у Зајечару присуствовали су Џејмс Ган, директор Посејдон групе у Србији и први човек града Зајечара Бошко Ничић.

-Са великим задовољством отварамо наш пети по реду тржни центар у Србији. Посеидон је присутан у Србији више од деценије као групација која се бави инвестирањем, развојем и управљањем комерцијалним некретнинама, а само у последњих пет година отворили смо Цапитол Паркове у Шапцу, Сомбору, Београду и Лесковцу. Одлучили смо да инвестирамо у Зајечар зато што је центар Борско-Зајечарског округа, а све у циљу побољшања економске ситуације у граду. Овај тржни центар ће од данас постати централно место за куповину и забаву, и допринети унапређењу привреде у Зајечару отварањем више од 200 нових радних места, рекао је Ган на отварању.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је истакао значај ове инвестиције и напоменуо да је велико задовољство што је од једног напуштеног простора, направљен уређен простор којим се град Зајечар поноси.

-Ми спадамо у градове који су најбрже обезбедили све потребне услове и дозволе, али са друге стране морам да се захвалим и Посеидон групи али Лидлу који ће тек почети да гради, што су наш буџет у старту обогатали, са 150.000 евра укључујући и Капитол Парк, и близу 100.000 евра Лидл, да би могли да та средства уложимо у нашу инфраструктуру која још увек није у оном стању у којој би волели да будемо. Трудићемо се да овај простор што више оплеменимо, јер је био запуштен 20-ак година, није могло да се приђе, а сада смо добили овакав простор. Још важније је то, што већ данас, преко 200 младих људи је нашло овде ухлебљење. Зајечар неће бити више град у коме ће неко моћи да каже „за мене нема посла“, биће посла, верујем већ наредне 2 године, за све оне који желе да раде, рекао је Ничић.

Тржни центар има седамнаест продавница међу којима су еминентни страни и неки од најбољих домаћих брендова, Deichmann, Djak Sport, DM, Exclusive exchange, Extreme Intimo, Gigatron, Intersport, JYSK, LC Waikiki, Lilly, MSG Elektronic, N Sport, New Yorker, Opposite shoes, and Studio Moderna (Top Shop). Sinsay ће отворити своју продавницу у јуну, а Il Giardino café свој локал убрзо након тога.

Након свечаног отварања, посетиоци су имали прилику да купе производе по промотивним ценама, као и да испробају различите забавне садржаје у оквиру комплекса. Такође су уживали у програму локалног културног центра, концерту Жељка Васића, као и ватромету, чиме је завршен целодневни програм.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 15
    мај
    Capitol Park Zaječar -СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ

    11:00 - 22:00 сати - Бесплатан Chimney колач за све посетиоце само уз купоне које деле наше хостесе (док трају залихе) 11:00 - 22:00 сати - Бесплатне слане и слатке кокице за све посетиоце (док трају залихе)

    Више
  • 13
    авг
    Отворен III Камп класичне музике

    Еминентни музички педагози и извођачи, као и четрдесетак младих талентованих музичара из Србије, Републике Српске, Хрватске и Бугарске, присуствовали су синоћ свечаном отварању III Кампа класичне музике у Зајечару. Речи добродошлице у име града Зајечара упутила им је помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

    Више
  • 24
    мај
    Почињу 31.Дани поезије

    У Зајечару вечерас почиње 31.Фестивал младих песника "Дани поезије". На свечаном отварању у 19 сати у Радул-беговом конаку, о портрету песника Новице Тадића говориће књижевник др Драган Хамовић.

    Више
  • 26
    јун
    Министарка Михајловић отвара сутра мост у Котлујевцу у 13 сати

    Нови мост на Тимоку, који повезује центар града Зајечара са насељем Котлујевац, биће отворен у суботу 27. јуна у 13 сати. Тим поводом у Зајечар долази потпредседница Владе Србије и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре др Зорана Михајловић.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.