Вести

Зајечар: 20. „Дани Адама Богосављевића“

Зајечар: 20. „Дани Адама Богосављевића“

У Копривници ће у суботу 1.јуна бити одржани 20. „Дани Адама Богосављевића“.

На сабору ће учествовати Градски фолклорни ансамбл „Зо-Ра” из Зајечара као и гостујућа културно- уметничка друштва : „Славуј” из Новог Баловца са Косова и Метохије, „Абрашевић” из Параћина, „Радослав Никчевић” из Милошева и „Глоговац” из Глоговца , оба са подручја града Јагодине.

Дефиле учесника заказан је за 15:30, а културно уметнички програм почеће у 16:00 часова.

Организатори „Дана Адама Богосављевића“ су Народно позориште Тимочке Крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ и Месна заједница Копривница, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 06
    јун
    Одржани 21. Дани Адама Богосављевића

    У Копривници код Зајечара одржани су 21. „Дани Адама Богосављевића“, традиционална манифестција у спомен на српског трибуна и реформатора који је штитио права сељака у другој половини 19. века. Смотру је отворила Елена Матковић, чланица Градског већа за културу.

    Више
  • 03
    јун
    „Дани Адама Богосављевића“ 4. јуна у Копривници

    У Копривници ће у суботу 4. јуна бити одржани 21. „Дани Адама Богосављевића“ у спомен на српског трибина и реформатора, који је штитио права сељака у другој половини 19. века.

    Више
  • 24
    мај
    Одржани "Дани Адама Богосављевића"

    У Копривници надомак Зајечара одржан је 16. Сабор народног беседништва “Дани Адама Богосављевића”. Публици су се представили беседници и културно уметничка друштва.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.