Вести

У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

У недељу Ивањдански уранак на Братујевцу и Ивањдански сабор у Рготини

Народно позориште Тимочке крајине- Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у недељу 7. јула организује богат културно- уметнички и спортски програм, у сарадњи са месним заједницама Шљивар и Рготина, Туристичком организацијом и Спортским савезом , под покровитељством града Зајечара.

На Братујевцу ће бити организован Осми Ивањдански уранак. Након полагања венца на спомен обележје поводом Дана устанка народа Србије против фашистичких окупатора у другом светском рату, наступиће КУД „Пензионер“ из Зајечара, а потом ће уследити спортска такмичења.

Ивањдански сабор у Рготини , осми по реду, почеће у 16:00 сати такмичењем у припремању рибље чорбе. За 18:00 сати најављен је избор најлепшег „Ивањданског венца“. Дефиле учесника који почиње у 19:30 наставиће се садржајним културно - уметничким програмом у коме ће учествовати КУД-ови из Злота, Звездана,Великог Извора, Сикола, Оштреља, Дубочана и Рготине, као и гости из Бугарске.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.