Вести

Граду Зајечару бесповратна средства за смањивање броја саобраћајних незгода

Граду Зајечару бесповратна средства за смањивање броја саобраћајних незгода

Данас је у Влади Републике Србије представнику Града Зајечара свечано уручен Уговор о реализацији пројекта „Систем обавештавања у реалном времену за смањивање саобраћајних незгода у граду Зајечару“.

Ненад Поповић Министар без портфеља задуженог за иновације и технолошки развој уручио је уговор Селени Стојановић члану Градског већа града Зајечара.

Град Зајечар за реализацију овог пројекта добија бесповратна средства у висини од око 25 милиона динара.

Пројекат „Систем обавештавања у реалном времену за смањивање саобраћајних незгода у граду Зајечару“ односи се на најекономичнији систем за избегавање судара као и за смањење повреда и смртних случајева у саобраћају.

Пројекат предвиђа да се овај систем угради на путничка службена возила локалне самоуправе, на возила јавних комуналних предузећа и других јавних чиониоца, као и на аутобусе градског превоза.

Систем идентификује потенцијалне опасне ситуације и пружа аудио и визуелна упозорења у реалном времену, како би се помогло возачу у спречавању или ублажавању судара. Састоји се од једне камере која се поставља се предње стране аутомобила, тј. 3 камере са обе бочне стране и предње стране камиона или аутобуса. Поред камера, састоји се од дисплеја на коме се појављују упозорења и обавештења и служи да се преко камере види цела област у којој се возило налази, укључујући траке, возила, семафор и пешаке. Циљ пројекта је да се ниво безбедности на путевима подигне на највиши ниво, а саобраћајне незгоде сведу на минимум.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.