Вести

Радови на чишћењу јаруга у граду Зајечару

Радови на чишћењу јаруга у граду Зајечару

Радови на чишћењу јаруге у улици доктора Драгише Мишовића у Зајечару, због које су многи становници те улице неколико пута били поплављени, почели су јуче у раним јутарњим сатима, а према речима надлежних, посла има у наредним данима и недељама.

Јаруге се већ увелико чисте у граду, а према речима Вицe Лилића, в.д. дирекора „Тимок одржавање“, у цео посао је сада укључена и нова механизација, па је сада све лакше и брже.

-Пред крај летње сезоне, септембра месеца, крећемо са сређивањем јаруга, како би оне биле у неком жељеном стању, и како би биле припремљене за зиму. Поред редовног одржавања јаруга, пре свега мислим на кошење траве, шибља, набавком машине кренули смо и са озбиљнијим радовима одржавања јаруга, проширењу и продубљавању истих, тамо где је то могуће и где за то постоји потреба. Тренутно се сређује јаруга у улици доктора Мишовића, становници ове улице су претходне зиме имали велике проблеме и били су поплављени, тако да смо сада дошли људима да помогнемо, у складу са нашим могућностима, рекао је Лалић.

Он је напоменуо, да се на терену, приликом чишћења јаруга, јављају и одређени проблеми.

-Оно што се јавља као проблем је неслога мештана, они се међусобно свађају, имали смо проблем када смо почели са радовима, да машина прође само кроз нечије двориште да би дошла до јаруге. Комшије које нису поплављене, нису ни дозволиле да машина прође и њихов одговор је био „Не може кроз моје двориште да прођете, ја нисам био поплављен, они који јесу, нека решавају проблем“. Њихова помоћ комшијама је изостала, на жалост један од фактора зашто су људи поплављени ранијих година и зашто су јаруге у овакавом стању јесте људски немар. Неки делови јаруге су постали приватни поседи, људи су буквално у појединим деловима јаруге направили баште, и сада наилазимо на отпор тих људи. Због тога смо морали да у цео посао укључимо и комуналну полицију, па ћемо и наредних дана у сарадњи са њима покушати да помогнемо што већем броју људи да заједно решимо неке проблеме, додао је Лалић.

Наредних недеља, радиће се на сређивању и осталих јаруга у граду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 03
    мар
    Штаб за ванредне ситуације спреман је за ову годину

    Одржана је прва редовна седница Штаба за ванредне ситуације у Зајечару у овој години, на којој је било речи и о припремљености за заштиту и спасавање од поплава, ерозија и клизишта.

    Више
  • 20
    мај
    Чишћење јаруга у МЗ Карађорђев венац

    Данас је, по наређењу Штаба за ванредне ситуације, почело чишћење јаруге на углу Гундулићеве и Улице Владимира Назора, на подручју Месне заједнице Карађорђев венац. Наредних дана биће очишћене и друге јаруге у том делу града.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.