Вести

Дистрибуција пакета угроженим породицама по зајечарским селима

Дистрибуција пакета угроженим породицама по зајечарским селима

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Градском управом, Удружењем пензионера, градским и сеоским месним заједницама и удружењима особа са инвалидитетом и ове године извршиће поделу 450 породичних пакета хране и хигијене у граду и околним селима. Дистрибуција породичних пакета почела је уручењем најгроженијим породицама у селима Горња Бела Река и Велики Извор. Породична домаћинства обишли су Марија Марковић градски већник и Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Стари из Горње Беле Реке изузетно су захвални на помоћи која им је уручена.

Црвени крст Зајечара се труди да помогне у решавању неких горућих проблема по селима и граду.

-Имамо на располагању 450 пакета, од тога смо 250 определили за села. Горња Бела Река је добила 18 пакета. Породицама смо уручили по пакет хране, пакет хигијене и по 10 килограма брашна. Вредност донације за ово село је око 40 хиљада динара. У наредном периоду обићи ћемо сва села која су нам се јавила за помоћ и у њима поделити пакете, а затим кренути и са дистрибуцијом у граду. Већ смо кренули са реализацијом неког програма за старе, у граду одржавамо нека предавања, радионице, а имамо неки договор са градом да већ наредне године тај програм проширимо и на сеоску средину. Циљ је да пружимо подршку свим старим лицима. Акценат ћемо ставити на села, у сарадњи са месним заједницама. Извршићемо и мапирање села 2020. године, да видимо колико је угрожених и које су њихове потребе, па очекујемо да 2021. године та помоћ буде и већа и проширенија, попут увођења геронто домаћица и сличног, истакао је Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Црвени крст Србије, од стране Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у 2019. години, обезбедио је финансијска средства за набавку хране и хигијене за програм помоћи најугроженијим породицама у виду породичних пакета, у градовима и опстинама друге, треће и четврте групе развијености.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 22
    јан
    БУДИМО ХУМАНИ: Помоћ за породицу Станојевић из Вратарнице

    Заменик градоначелника Зајечара Владимир Виденовић је са градском већницом Селеном Стојановић и председницом одборничке групе владајуће странке Татјаном Стојановић данас обишао породицу у Вратарници, која је минулог викенда остала без крова над главом.

    Више
  • 22
    јун
    Град Зајечар пружиће подршку Црвеном крсту

    Данас је у просторијама Црвеног крста у Зајечару одржана седница Комисије за социјално -хуманитарни рад којој су присуствовали и представници Градске управе Зајечар -Драгослав Ђорђевић члан Градског већа и Милан Станковић помоћник градоначелника за омладину и спорт.

    Више
  • 13
    авг
    Подељени пакети помоћи најугроженијима у зајечарским селима

    Најсиромашнијим мештанима Вражогрнца код Зајечара, уручени су пакети Црвеног крста. Они ће бити спокојни неколико дана, јер основне животне намирнице и средства за хигијену увек добро дођу.

    Више
  • 26
    мај
    Прикупљено 16 јединица крви у Установи Гитаријада

    Запослени у Полицијској управи у Зајечару, али и сви хумани грађани, данас су имали прилику да покажу своју хуманост на делу у просторијама Установе Гитаријада. На одржаној хуманитарној акцији прикиупљено је 16 јединица крви.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.