Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Нови резултати COVID-19

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара: Нови резултати COVID-19

Из ЗЗЈЗ “Тимок” у Зајечару, јутрос је, пут референтних лабараторија у Београду, послато 148 узорака тестираних грађана на присуство вируса covid-19 на територији Борског и Зајечарског округа.
Од тог броја 59 узорака је из Зајечара (град и села) а исти су узорковани у следећим установама:
- 50 узорака у ЗЗЈЗ “Тимок”;
- 2 узорка на Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар и
- 7 узорака у covid амбуланти Дома здравља у Зајечару.
Резултати ових тестова очекују се до понедељка поподне.

На Инфективном одељењу ЗЦ Зајечар тренутно се лечи 9 пацијената од којих је код једног потврђено присуство вируса covid-19 док се за остале чекају резултати тестирања. Остали пацијенти са потврђеним налазом на присуство овог вируса упућени су на лечење у covid болницу “Озрен” у Сокобањи.
На територији града Зајечара (са селима) укупно је 586 особа, по основу доласка из иностранства или контакта са потврђеним случајевима covid позитивних особа) стављено под здравствени надзор и одређена им је мера самоизолације.
Још једном УПОЗОРАВАМО ова лица да је кршење мере, наложене самоизолације, озбиљно кривично дело уперено на угрожавање здравља људи !

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара

Командант Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.