Вести

Решења о утврђеном порезу на имовину на Порталу еУправа

Решења о утврђеном порезу на имовину на Порталу еУправа

Суграђани који имају регистрован профил на Порталу еУправа од данас добијају електронско Решење о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину путем нове услуге електронске доставе у своје Јединствено електронско сандуче на овом порталу.

Прве институције јавне управе које су почеле да достављају електронска решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину грађанима путем електронске доставе (еДостава) у електронско сандуче су локалне пореске администрације. Наиме, сви грађани регистровани корисници Портала еУправа аутоматски ће добијати решења о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину у електронско сандуче. Електронски документ могу преузети у електронском сандучићу у року од 15 дана, а уколико га не преузму у наведеном року, сматраће се да је достава извршена. Они грађани који нису корисници Портала еУправа настављају своја пореска решења да добијају на стандардни начин – преко јавног поштанског оператора.

Електронска достава докумената (еДостава) у електронски сандучић омогућава брзу, једноставну, поуздану и бесплатну доставу решења, докумената и обавештења грађанима Србије од стране јавне управе. Коришћењем ове услуге и грађанима и јавној управи у сваком тренутку доступан је статус послатих електронских докумената.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 29
    окт
    "Да кликнемо заједно":Унапређење електронских услуга и за Зајечарце

    У оквиру кампање „Да кликнемо заједно”, која има за циљ да грађанима приближи све предности и употребе електронских услуга и отворених података на локалном нивоу, данас је на градском тргу у Зајечару, организована промоција програма и разговор са грађанима.

    Више
  • 07
    нов
    Промена пореза најмање дотиче власнике кућа

    Уколико се буду сложили одборници, стопа пореза на стамбени и пословни простор биће повећана са 0,3 на 0,4%, док за земљиште остаје 0,3%. Порез се раčуна на основу тржишне вредности која је у односу на прошлу годину већа за станове у I зони и пољопривредно земљиште у IV зони, а преполовљена за пословни простор.

    Више
  • 23
    феб
    Плаћање пореза - законска обавеза

    Начелник Одељења за локалну пореску администрацију града Зајечара Драган Каран каже да је наплата прве рате пореза на имовину у Зајечару добра и на нивоу је прошлогодишње у истом овом периоду. За дужнике који нису платили порез претходних година, нуди се могућност репрограма и плаћања на рате.

    Више
  • 10
    јул
    Зајечар међу најуспешнијима у наплати пореза на имовину

    У склопу пројекта за унапређење наплате пореза, који је спровела немачка организација ГИЗ, Зајечар је сврстан међу најуспешније општине и градове у Србији.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.