Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

15 новозаражених! МОГУЋЕ УВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ  У ЗАЈЕЧАРУ

15 новозаражених! МОГУЋЕ УВОЂЕЊЕ ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У ЗАЈЕЧАРУ

На основу, најновијих, јутрос пристиглих резултата, из лабораторије “Ватрено око” у Београду, још петнаест (15) наших суграђана је covid-19 позитивно.

Старосна доб ових особа креће се од 2 до 74 година, шест (6)особа су женског и девет (9) мушког пола.

Градоначелник Зајечара и командант Штаба за ванредне ситуације Бошко Ничић је изјавио да је проценат позитивних, у односу на број пристиглих резултата, изузетно висок (преко 40%).

-Тек се очекују резултати за 202 тестираних суграђана ЈОШ ЈЕДНОМ ВАС МОЛИМО да ситуацију у којој се налазимо схватите крајње ОЗБИЉНО ! Пристигли резултати указују, сходно броју становника, лагано клизимо ка томе да постанемо ново ЖАРИШТЕ епидемије у Србији. Да ли хоћемо ЗАВИСИ САМО ОД НАС СВИХ !!! Узевши у обзир да имамо 35 хоспитализованих covid-19 позитивних пацијената у ЗЦ Зајечар, два у КЦ Ниш, и скоро двадесет у кућној изолацији и под здравственим надзором, јасно је да нам, уколико СВИ не почнемо да поштујемо ПРОПИСАНЕ МЕРЕ, следи изузетно лош сценарио развитка епидемије, рекао је Ничић и додао:

-Након данашње заједничке седнице водећих људи локалних самоуправа, у оба наша УО, са начелницима округа и руководством ЗЗЈЗ “Тимок” биће одржана (најкасније сутра пре подне) и седница ШВС града Зајечара и донете нове мере и могуће увођење ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ, смањивање радног времена угоститељских објеката, објеката брзе хране (од којих неки упорно крше многе забране), пекара и сл. места масовног вечерњег кршења мера као и затварање јавних паркова и свих купалишта и излетишта која, у вечерњим сатима посебно, постају места високоризичних окупљања (посебно млађе популације), најавио је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.