Вести

ИЗГРАДЊА НОВЕ ФАБРИКЕ КОМПАНИЈЕ ”ТЕЛ КАБЛ” У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ ЗАПАД

ИЗГРАДЊА НОВЕ ФАБРИКЕ КОМПАНИЈЕ ”ТЕЛ КАБЛ” У ИНДУСТРИЈСКОЈ ЗОНИ ЗАПАД

Домаћа компанија “Тел кабл” која послује у Зајечару већ 15 година, у недавно дефинисаној индустријској зони “Запад” у Зајечару започела је инвестицију вредну 1,5 милиона евра. ⁣У плану је да већ наредне године у новој фабрици буде заполено 60 радника.

Компанија ”Тел Кабл” је до сада пословала у изнајмљеном простору а нова хала у којој ће пословати биће изграђена у индустријској зони Запад. Укупна површина новоизграђеног простора износиће око 5000 квадратних метара.

“Ту у почетној фази планирамо да запослимо око педесет до шездесет радника. Постоји и план ширења али то остаје за будућност. Планирамо да до краја године, ако све буде како треба, имајући у виду да је и вирус ту, паралелно са изградњом, затворимо објекат и покријемо халу, а почетком следеће године да почне пробна производња и званично фабрика буде пуштена у рад”,

рекао је власник и директор фабрике ”Тел кабл” Дејан Јанковић.

Радове на изградњи нове фабрике данас је са својим сарадницима обишао и градоначелник Бошко Ничић.

“Велико је задовољство што први производни погон овде, у индустријској зони Запад, који смо прошле године дефинисали детаљним Урбанистичким планом, односно Генералним урбанистичким планом, отвара човек који је Зајечарац”, наводи Ничић и додаје:

“Било је прича да се овде помажу и субвенционишу само страни улагачи. Ето игром случаја десило се да Дејан Јанковић “Тел – Кабл”, наша домаћа фирма из Зајечара, која се бави производњом енергетских и сигналних каблова, прва почне отварање производног погона, негде од 5000 квадрата”.

Ничић истиче да је оваква инвестиција добра за град, добра и као пример онима који планирају долазак у Зајечар.

“Морам да кажем “неверним Томама” да компанија “Аптив” апсолутно није одустала. Ми смо јуче, због интересовања друге иностране компаније, то још ништа не значи, а ради се о немачким инвеститорима, која ће ових дана доћи да погледа које услове Зајечар нуди, тражили да, евентуално, простор који већ опремамо за Аптив, њима понудимо. Али добили смо уверавања и од “Аптива” и од Развојне агенције Србије, која је укључена у овај посао, као и читав тим председника Вучића, да никако то не радимо и да “Аптив” није одустао од изградње већ да је све померено због целокупне ситуације, и због ситуације која је задесила аутомобилску индустрију у читавом свету а која је сада лоша. “Аптив” ради послове за аутомобилску индустрију и само је то зауставило отварање, али они нису одустали од фабрике у Зајечару”, рекао је данас Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.