Вести

Одржана 149. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 149. седница Градског већа у Зајечару

Данас је у сали Скупштине града Зајечара одржана 149. седница Градског већа Града Зајечара.

На седници је усвојен Нацрт Одлуке о буџету града Зајечара за 2021. годину, са Кадровским планом за 2021. годину, као и Нацрт Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

Већници су дали сагласност и на Нацрт Одлуке о усвајању Локалног акционог плана за Роме града Зајечара, на Нацрт Одлуке о покретању поступка јавно-приватног партнерства без елемената концесије за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за вршење услуга преласка градске топлане на биомасу у граду Зајечару, са изградњом нове топлане, као и на Нацрт Решења о именовању стручног тима за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за вршење услуга преласка градске топлане на биомасу у граду Зајечару, са изградњом нове топлане.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о избору приватног партнера и додели уговора о јавно-приватном партнерству за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења применом мера уштеде енергије на територији града Зајечара.

Дата је сагласност и на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар за 2021. годину, и на Нацрт Решења о давању сагласности на Правилник о раду Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар.

На седници Градског већа усвојен је Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2021. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности Јавном комуналном предузећу „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, као ина План зимског одржавања улица и путева на територији града Зајечара.

Градски већници су дали зелено светло и на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, на Нацрт Решења о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног-стамбеног предузећа „ЗАЈЕЧАР“ Зајечар за 2021. годину, као и на Нацрт Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Техничке школе у Зајечару.

Усвојен је и Предлог Закључка о утврђивању Предлога Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту и унапређивање животне средине града Зајечара за 2021. годину, Предлог Закључка о давању сагласности на Закључење Уговора о изградњи недостајуће инфраструктуре, Предлог Закључка о давању сагласности за закључење Уговора о извођењу радова на реконструкцији (замени) водоводне инсталације у улици Станоја Гачића у Зајечару, као и Предлог Закључка о одобравању измене финансијског плана програма Аутомобилско спортског удружења „АС“ Зајечар.

На седници Градског већа је усвојен и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара ( у Зајечару, у улици Дубровачкој бб), Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара ( у селу Мали Извор у склопу Дома културе ), као и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара ( у селу Вратарница у склопу Дому културе).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.