Вести

СРЕЋАН БАДЊИ ДАН: У рану зору по бадње дрво

СРЕЋАН БАДЊИ ДАН: У рану зору по бадње дрво

Свештенство Епархије тимочке и градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима, традиционално су јутрос, у зору, исекли бадњак, који ће бити наложен вечерас, на Бадње вече, у порти Саборне цркве рођења пресвете Богородице у Зајечару.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је је грађанима Зајечара честитао Божић и уз традиционални поздрав „Христос се роди!“, пожелео им здравље, берићет, мир и спокој.

-Драго ми је да нисмо прекинули ову традицију, поштујући наравно све мере које треба да доведу до тога да прославимо још пуно Божића, још пуно празника, поштујући пре свега живот који нам је Господ, чије рођење славимо, подарио, рекао је након сечења Бадњака градоначелник Бошко Ничић и додао:

-Надам се да ћемо већ следећи велики празник – Ускрс, дочекати много срећнији због тога што нећемо стрепети због ове светске пошасти, која је можда била опомена читавом човечанству, па и нама овде, али радујући се пре свега и овом дану и Бадњој вечери као тадиционалном породичном празнику, надам се да ће тако и бити прослављен у нашим кућама вечерас.

Након сечења бадњака празнике је верном народу честитао и протонамесник Зоран Голубовић, старешина цркве Рођења Пресвете Богородице у Зајечару.

Богослужење у Саборној цркви рођења пресвете Богородице у Зајечару биће у 17 сати, док ће налагање Бадњака, уз примену свих прописаних противепидемијских мера, бити обављено у 18 сати у порти Саборне цркве.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.