Вести

У ЗАЈЕЧАРУ РАДНО: Градоначелник обишао инфраструктурне радове

У ЗАЈЕЧАРУ РАДНО: Градоначелник обишао инфраструктурне радове

Са својим сарадницима из Градске управе, задуженим за инфраструктурне радове, пројекте и јавне набавке, градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је неколико градилишта.

-Као што смо и обећали, са првим данима без падавина и временског отопљавања, уследио је наставак радова инфраструктурног опремања ПЗ “Запад”, постављање ивичњака на дефинисаним саобраћајницама у овој зони и измештање високонапонских надземних водова. Очекује се, за највише две недеље, након завршеног ремонта, “паљење” асфалтне базе “STRABAGA”, што ће омогућити како асфалтирање саобраћајница у овој привредној зони тако и наставак запичетог пројекта асфалтирања улица у селима на територији Зајечара, рекао је Ничић овом приликом и додао:

-Обишли смо и раднике ЈКП “Водовод” који раде на замени азбестних, полиетиленским, цевима (промера f.200) у ул. Станоја Гачића а у склопу изградње водоводне и канализационе инфраструктуре за фабрику “АПТИВ” у ПЗ “Запад”. Захваљујући овом, огромном послу, вредном близу 300.000-€, житељи насеља, са леве и десне стране ове кључне градске саобраћајнице, имаће уредно и квалитетно водоснабдевање у наредних, минимално, педесетак година. Са нашим активистом у 5.МЗ Иваном Ристићем обишли смо, и разговарали са грађанима, у улицама чије смо уређење данас започели (Цветка Цаковића, Жарка Зрењанина, Игманска, Радмиле Моцић, Велебитска, Суботичке, Бошка Бухе...). Након припреме подлоге и пошљунчавања очекујемо да грађани, који су у великој мери показали заинтересованост, у Одељењу за ЛЕР, потпушу уговоре о учешћу у финансирању асфалтирања ових улица и да исто буде потпуно завршено до јесени ове године, изјавио је градоначелник Зајечара.

Радови ће се, након завршетка овог потеза, наставити у делу овог насеља који обухвата улице Кварнерску, Париске комуне и Олимпијску.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.