Вести

Одржана 153. седница Градског већа у Зајечару

Одржана 153. седница Градског већа у Зајечару

Данас је у сали Скупштине града одржана 153. седница Градског већа Града Зајечара.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2020. годину, Нацрт Одлуке о брисању и престанку статуса индиректног корисника буџета града Зајечара Буџетског фонда за заштиту и унапређивање животне средине града Зајечара код Министарства финансија Републике Србије, Управе за трезор, филијале Зајечар, Нацрт Одлуке о брисању и престанку статуса индиректног корисника буџета града Зајечара Буџетског фонда за развој пољопривреде града Зајечара код Министарства финансија Републике Србије, Управе за трезор, филијале Зајечар, као и Нацрт Одлуке о брисању и престанку статуса индиректног корисника буџета града Зајечара Буџетског фонда за подстицање рађања деце на територији града Зајечара код Министарства финансија Републике Србије, Управе за трезор, филијале Зајечар.

Усвојен је и Нацрт Одлуке о прибављању непокретности у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом, без накнаде, ради изградње улица Цветка Цаковића и Карађорђеве у Зајечару, Нацрт Одлуке о измени Одлуке о управљању гробљима и погребним услугама на територији града Зајечара и Нацрт Декларације о улози функције управљања људским ресурсима у граду Зајечару.

Већници су дали зелено светло и на Нацрт Решења о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар и на Предлог Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара.

На седници већа је усвојен Предлог Решења о расписивању Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2021. години и Јавни позив за суфинансирање пројеката у области јавног информисања на територији града Зајечара у 2021. години.

Већници су дали сагласност и на Предлог Решења о одобравању нераспоређених средстава из Годишњег програма организација у области спорта којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у 2021. години, на Предлог Закључка о покретању поступка прибављања грађевинског земљишта јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом, уз накнаду, ради изградње улице Ивана Мажуранића и дела улице Илије Милкића у Зајечару, на Предлогг Закључка о покретању поступка прибављања грађевинског земљишта у јавну својину града Зајечара, непосредном погодбом, уз накнаду, ради изградње улице Радмиле Моцић у Зајечару.

Усвојен је и Предлог Решења о утврђивању коначне листе учесника Конкурса којима ће бити додељена непокретност, Закључак о покретању поступка прибављања сеоских кућа са окућницом у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом, Предлог Решења о образовању Комисије за спровођење поступка прибављања сеоских кућа са окућницом у јавну својину Града Зајечара, непосредном погодбом и Предлог Закључка о давању сагласности за закључење Уговора о закупу кп.бр. 2592 КО Прлита.

На седници већа усвојен Предлог Закључка о усвајању Извештаја о коришћењу средстава Буџетског фонда за заштиту животне средине града Зајечара за 2020. годину, Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара, (у улици Николе Пашића бр.128 у Зајечару) као и Предлог Решења о одбијању жалбе Радована Петровића из Зајечара, ул. Николетине Бурсаћа бб од 18.01.2020. године, изјављене против решења Одсека за имовинско правне и урбанистичке послове Одељења за урбанизам, грађевинске и комунално стамбене послове Градске управе града Зајечара IV/04 бр.360-36/2020 од 24.12.2020.године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.