Вести

Дарија Кисић Тепавчевић у Зајечару: Имате подршку нашег министарства

Дарија Кисић Тепавчевић у Зајечару: Имате подршку нашег министарства

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, данас је са сарадницима посетила град Зајечар.

На почетку посете одржан је састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем, а затим је министарка посетила Међуопштинску организацију Савеза слепих и Центар за социјални рад у Зајечару.

На састанку је било речи о будућим пројектима.

-Разговарали смо о бројним темама, о тренутној ситуацији пошто је министарка и члан Кризног штаба. Епидемиолошка ситуација није ништа боља у Зајечару него што је у читавој Србији, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић и додао:

-Ми ћемо се потрудити да већ ове године почнемо да их реализујемо. Помогло нам министарство или не, ми морамо да почнемо да градимо те објекте за стамбено и социјално угрожене које смо предвидели на Поповој плажи. Надамо се да ћемо имати помоћ, конкурисали смо и код неких европских фондова, рекао је Ничић.

Према речима министарке проф. др Дарије Кисић Тепавчевић, међу приоритетима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања су активности које су усмерене ка побољшању живота особа са инвалидитетом.

-У току је програмска активност, односно програмски конкурс којим се обезбеђује финансирање за 33 савеза, и републичка и покрајинска, који обухватају 513 организација особа са инвалидитетом. Ове године је на основу овог конкурса опредељено 250 милиона динара за финансирање удружења. На подручју Града Зајечара има осам удружења особа са инвалидитетом која окупљају 1864 особе. У току ове године су опредељена средства за ова удружења у вредности од два миллиона и 200 хиљада динара, навела је министарка.

У Центру за социјални рад у Зајечару министарка се заједно са градоначелником, састала са руководством ове установе.

-Импозантна је податак да је ова установа основана 1959. године. Једно огромно искуство, један велики капацитет и то нас чини поносним, што имамо једну овакву установу. И овде ћемо учинити све да побољшамо и услове рада, као и услуге за кориснике, рекла је министарка и искористила прилику да свима запосленима у Центру честита Међународни дан социјалног рада.

Када је у питању рад Министарства, истакла је да се кренуло у активности промене различитих законских регулатива које дефинишу рад на пољу социјане заштите. -Знате да је недавно усвојен Закон о социјалној карти који сада омогућава да се најрањивије категорије, оне којима је помоћ сада најпотребнија, сада много брже идентификују. Започели смо и посао измене закона о социјалној заштити, јер желимо да омогућимо законски оквир који ће да олакша свим грађанима наше земље којима је потребан било који вид социјалне заштите, да им олакшамо приступ, да им омогућимо приступ социјалној заштити и правилну расподелу помоћи, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да је са градоначелником причала о активностима планираним за наредни период.

-Имате подршку нашег министарства и надам се да ће у скорашњем временском периоду резултати наше сарадње бити видљиви, од којих ће имати користи сви становници овога подручја, истакла је Дарија Кисић Тепевчевић данас у Зајечару.

Министарка за рад, борачка и социјална питања обишла је данас и вакцинални пункт у зајечарском селу Вражогрнац.

-Вакцинација је једини начин да се победи корона вирус. Бескрајно смо поносни на чињеницу да је наша земља једна од ретких која у време епидемије ковид-19 има доступне вакцине и желимо да сваком грађанину ове земље буду доступне, закључила је Кисић Тепавчевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.