Вести

У Зајечару још 33 позитивне особе на коронавирус: Преминуло једно лице

У Зајечару још 33 позитивне особе на коронавирус: Преминуло једно лице

На основу 72 новообрађена PCR и Аg узорка, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још тридесеттри (33) covid-19 позитивне особе ( 46% од броја тестираних).

Од овог броја 22 особе су женског и 11 мушког пола, старости од 19 до 75 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 20.137 PCR и Ag узорака.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 4.591 грађана Зајечара (2.325 женског и 2.266 мушког пола).

Од овог броја, код 4.179 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештена су 47 пацијента ( 2 пријема и 0 отпуста) а на Грудном одељењу 38 особа ( 2 пријема и 0 отпуста).

На Грудном одељењу ЗЦ Зајечар, имали смо, у последња 24 h, нажалост, један (1) смртни случај услед инфекције вирусом covid-19.

На кисеоничкој потпори су 56 инфициране особе.

На одељењима, у covid систему, преостало је још 15 слободних места за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИМУНИЗАЦИЈА:

До сада је дато (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) 23.497 вакцина од чега је 13.909 примило прву вакцину а 9.588 је ревакцинисано.

УПОЗОРЕЊЕ ШВС:

-И поред прилично доброг одзива за имунизацију, на територији нашег града, услед очигледног непоштовања прописаних мера, у објектима којима је омогућен рад као и на масовним кућним и сличним окупљањима и прославама, процентуално, и даље, расте број новоинфицираних вирусом covid-19 и њихова хоспитализација.

Овакво, неодговорно, понашање дела популације нашег града, може нас довести у ситуацију да сви трпимо последице пооштравања мера на нашој територији, што никоме није у интересу, наводи се у саопштењу Штаба.

БУДИМО ОДГОВОРНИ, ПОШТУЈМО МЕРЕ, ВАКЦИНИШИМО СЕ - ЗАШТИТИМО И СЕБЕ И ДРУГЕ !

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.