Вести

ОДАТА ПОЧАСТ: У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом

ОДАТА ПОЧАСТ: У Зајечару обележен Дан победе над фашизмом

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату – 9. маја, делегације Амбасаде Руске федерације, Града Зајечара, Војске Србије и борачких организација положиле су венце код Спомен костурнице на Старом гробљу у Зајечару, посвећене ослободиоцима Зајечара у Другом светском рату, где поред бораца Народноослободилачке армије Југославије, почива 1 266 припадника Црвене армије, који су заједно дали животе борећи се за ослобођење Зајечара.

Дан победе обележава се као сећање на дан када пре 76 година извојевана победа над фашизмом у Другом светском рату, а прилика је да се ода пошта свим херојима борбе за слободу.

Почаст су одали и венце и цвеће положили други секретар Амбасаде Русије у Србији Константин Вељнигоров, у име делегације Града Зајечара Марина Милић, у име делегације Војске Србије потпуковник Мирослав Поп Манић, испред делегације СУБНОР- а и Удружења ратних војних инвалида једини преживели борац Другог светског рата на овим просторима Драгомир Бујић, резервни мајор Драгољуб Николић и резервни поручник Драган Митровић, док су у име делегације ОРС и УВП венце положили резервни пуковник Стаменко Станковић и пуковник у пензији Драган Дабетић.

Церемонији код Спомен костурнице претходио је пријем у Градској управи. Том приликом Вељнигоров се уписао у Књигу утисака.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.