Вести

Бошко Ничић је градоначелник Зајечара: Конституисана Скупштина града

Бошко Ничић је градоначелник Зајечара: Конституисана Скупштина града

У Зајечару је данас одржана конститутивна седница Скупштине града Зајечара.

У наредном четворогодишњем периоду на челу града биће Бошко Ничић, док ће функцију заменика градоначелника обављати Влада Виденовић.

На седници Скупштине на којој су након избора чланова Верификационог одбора, разматрања Извештаја Градске изборне комисије града Зајечара о спроведеним изборима за одборнике Скупштине града Зајечара и потврђивање мандата одборника, изабрани и председник Скупштине града, његов заменик и секретар.

За председника Скупштине града Зајечара изабран је Стефан Занков (Александар Вучић – „За будућност Зајечара“), за његовог заменика Милорад Вучковић (“Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – Јединствена Србија”), док ће секретар Скупштине бити Миљан Миловановић. За заменика секретара изабран је Марко Ђуричић.

На предлог градоначелника, Градско веће у новом сазиву чиниће: Марина Милић (правна питања и имовина града), Саша Ивановић (ресурс за социјалне политике и дурштвене организације), Велимир Јовић (образовање и науку), Елена Матковић (култура и информисање и невладине организације), Селена Стојановић (инспекцијске службе и комуналну полицију), Весна Станковић (пољопривреда и рурарни развој), Вукашин Лакићевић (ванредне ситуације и путеве) и Бобан Костић (месне заједнице и некатегорисане путеве).

До избора председника Скупштине града Зајечара седницом је председавала најстарија одборница Олгица Станојловић, а у раду су јој помагали најмлађи одборници Јелена Симовић и Драган Манзаловић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 19
    јун
    Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

    Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

    Више
  • 16
    мај
    Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

    Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

    Више
  • 07
    мај
    Одржана 120. седница Градског већа у Зајечару

    Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 120. седница Градског већа, којом је председавао Бошко Ничић градоначелник Зајечара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.