Вести

Зајечар: Одржана друга седница Градског већа Фото: Радио Магнум

Зајечар: Одржана друга седница Градског већа

Одржана је друга седница новог сазива Градског већа у Зајечару.

Међу тачкама на дневном реду се нашао Нацрт Одлуке о првој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину. Одлуком о првој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину, укупни приходи буџета из свих извора износе 2.368.763.000,00 динара.

-По инструкцијама Министарства финансија то је морало да се уради. Највише смо смањили средства на позицији ликвидације Дирекције за изградњу, трудећи се да што мање пројеката које смо предвидели избацимо из буџета, рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић након седнице већа. Како је додао, када се поправи ситуација, очекује се да се повећа и прилив у буџет.

Пред већницима се нашао и Нацрт Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, Нацрт Програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за град Зајечар за 2021. годину, извештаји о раду и финансијски извештаји, као и планови рада за 2021. годину, Народног музеја, Туристичке организације, Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Историјског архива, Установе "Облутак", ПУ "Ђулићи". Већници су дали сагласност и на кадровске промене које се односе на чланове појединих управних и надзорних одбора, као и на Предлог Решења о образовању Савета за миграције града Зајечара.

Ничић је након седнице рекао и да је дискусија била добра.

-На овој седници је било доста корисних савета и препорука, али извештаји неких институција нису усвојени, извештаји о раду, финансијски извештаји, планови рада, и они ће то морати да дораде и доставе до следеће седнице Градског већа која ће бити одржана пре седнице Скупштине града, навео је градоначелник Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.