Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Без новозаражених вирусом

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Без новозаражених вирусом

На основу 61 новообрађених PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо једну (1) covid-19 позитивну особу ( 1,6% од броја тестираних).

На шест (6) контролних тестирања немамо ни једну особу која је и даље позитивна на вирус covid-19.

Новоинфицирана особа је женског рода старости 53 године живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 26.054 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 120 раније тестираних особа у граду.

У задњих 24 сата обављено је 20 тестирања грађана Зајечара од чега 14 комерцијалних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.347 грађана Зајечара (2.735 женског и 2.612 мушког пола).

Од овог броја, код 5.298 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је 4 оболелих ( 0 пријема и 2 отпуста).

На кисеоничкој потпори је 1 пацијент оболео од covid-19 вируса.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 46 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 40.440 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.720 (45,94% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 19.720 (43,74% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

МОЛБА ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Још једном МОЛИМО, посебно припаднике млађе популације града Зајечара, да приме једну од две доступне вакцине у нашем Дому здравља у Зајечару (“Синофарм” од 09-13 h и “Фајзер” од 13-17 h) како би смо достигли тзв. “колективни имунитет”.

Такође ОПОМИЊЕМО власнике продавница, угоститељских објеката, јавне установе, предузећа и др. субјекте који послују и пружају услуге у нашем граду да је на снази, још увек, одлука о увођењу ванредне ситуације те да су ДУЖНИ да се, и поред попуштања мера, придржавају свих других санитарних и хигијенских мера прописаних као превентива за заштиту од инфекције вирусом covid-19.

Очито је, на сваком кораку, неношење маски у затвореном простору (продавнице, локали брзе хране и пекаре, кладионице, тржни центри, бензинске пумпе и сл. ) те недостатак ОБАВЕЗНИХ дезинфекционих средстава на бази аклохола (за дезинфекцију руку и сл.).

Такође се увелико крши ОБАВЕЗА да гости башта локала, приликом одласка у тоалете у унутрашњости локала, МОРАЈУ носити маску и вршити дезинфекцију руку приликом изласка из истих.

Комунална милиција и инспекција добили су СТРОГУ НАРЕДБУ градског ШВС, упркос попуштању бројних мера, да према прекршиоцима ових ПРАВИЛА, која су остала на снази, буду ригорозни и неселективни.

Једино тако можемо очувати релативно стабилну епидемиолошку ситуацију.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.