Вести

У П О З О Р Е Њ Е  за предузимање превентивних  и оперативних мера

У П О З О Р Е Њ Е за предузимање превентивних и оперативних мера

У П О З О Р Е Њ Е

за предузимање превентивних

и оперативних мера

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) проследио нам је , преко Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије, упозорење на појаву пљускова, кише, или јаке кише, са количином падавина ≥ 20 l/m2 у периоду до 3h, за уторак 20.07.2021. године, на подручју целе Србије што подразумева и наш град.

Имајући у виду напред наведену прогнозу, која указује на изразиту количину падавина у само пар сати, неопходно је у циљу спремности за евентуално суочавање са ризиком и последицама које са собом може донети, предузети следеће:

1. На време предузети мере појачаног степена опрезности и спремности мештана и надлежних комуналних служби као и других неопходних субјеката, оспособљених за реаговање у ситуацијама које може донети оваква изненадна промена времена.

2. Сва средства, опрему, механизацију и људство ЈКП “Тимок одржавање”, ЈСКП “Зајечар”, ЈКП “Водовод” и ЈКП “Хогијена” ставити у стање приправности до престанка опасности.

О предузетим активностима редовно достављати извештаје Штабу за ванредне ситуације града.

К О М А Н Д А Н Т

ШВС Града Зајечара

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.