Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Једно лице позитивно на вирус

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Једно лице позитивно на вирус

На основу 78 новообрађених PCR и Аg узорка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо једну (1) covid-19 позитивну особу ( 1,3% од броја тестираних). Ова новооболела особа је женског пола, старости 54 године.

На три (3) контролна тестирања нема позитивних на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 27.762 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 121 раније тестирану особу у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.380 грађана Зајечара (2.756 женског и 2.624 мушког пола).

Од овог броја, код 5.360 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је двоје (2) оболелих ( 0 пријем и 0 отпустa).

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 48 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.560 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 21.237 (47,10% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, а 20.323 (45,07% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.