Вести

Зорана Михајловић у Зајечару: Приоритет решавање свих проблема са напајањем електричном енергијом

Зорана Михајловић у Зајечару: Приоритет решавање свих проблема са напајањем електричном енергијом

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је данас у Зајечару са грађанима који су јој износили своје проблеме и предлоге из различитих области.

Састанку у Градској управи присуствовали су сви чланови кабинета министарке Михајловић, градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима, представници ЕПС-а, ЕМС-а, Србијагаса, РГЗ-а, као и начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић.

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је након пријема грађана у Зајечару да ће наставити са директним разговорима са људима, јер је ова пракса показала да грађани долазе до решења проблема са којима су се суочавали годинама.

-Зајечар је трећи град, после Врања и Ужица, у којем са грађанкама и грађанима у директном разговору покушавамо да помогнемо у решавању њихових проблема. Ову праксу смо започели још 2013. године, прекинули је у периоду док сам водила Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јер сам тада са грађанима разговарала и на коридорима. Пријем грађана је важан јер постоје проблеми које људи не могу или не знају како да реше кроз институције. Ту смо да прво чујемо проблем и да се потрудимо да нађемо реално решење, рекла је министарка.

Додала је да у Зајечару пре свега постоји проблем са снабдевањем електричном енергијом неких делова града.

-Новца има и када од Града будемо добили податке о томе где све тих проблема има одредићемо приоритете, рекла је Михајловићева.

Тема разговора била је и експлоатација угља у руднику Вршка чука.

-Морамо да обезбедимо људима у нашим рудницима да могу да раде, да видимо који од њих могу да раде, а Вршка чука је једна од њих, а они који не могу морају да буду угашени, изјавила је потредседница Владе Србије.

Градоначелник Зајечара је пренео да су грађани износили различите проблеме и да ће се и на њима радити.

-Србија све боље стоји економски, а у Зајечару ћемо решавати најпре питање запошљавања и социјалне проблеме, а затим и проблеме инфраструктуре. Министарки смо показали бројне пројекте на којима радимо или ћемо радити наредних месеци. Постоје пројекти у вредности 150 милиона евра и то довољно говори о томе колико ова Влада брине о Зајечару, рекао је Ничић и додао:

-Имали смо прилике да разговарамо о проблемима са инфраструктуром, канализацијом, многи грађани су дошли са социјалним проблемима. Зајечар је у много бољој ситуацији него раније, а радимо, заједно са председником Србије Александром Вучићем и Владом, на смањењу незапослености и побољшању инфраструктуре, рекао је Ничић.

Владан Пауновић начелник Зајечарског управног округа је рекао да је убеђен да ће добар део проблема које су изнели грађани бити решен у најскорије време.

Зајечар је трећи град за последњих месец и по дана у коме је министарка разговарала с грађанима, претходно је боравила у Врању и Ужицу, док су наредне недеље на реду Ваљево, Краљево и Крагујевац.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.