Вести

КОРОНА ПРЕСЕК: Зајечар данас бележи још шест новозаражених

КОРОНА ПРЕСЕК: Зајечар данас бележи још шест новозаражених

На основу 89 новообрађених PCR и Аg узорaка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо још шест (6) covid-19 позитивних особа ( 6,7% од броја тестираних). Три (3) новоинфициране особе су женског пола и три (3) мушког пола старости од 38 до 82 године живота.

На два (2) контролна тестирања није било позитивних на присуство вируса covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 29.377 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 123 раније тестираних особа у граду.

Јуче је тестирано 46 особа од чега 39 комерцијално.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.471 грађанина Зајечара (2.803 женског и 2.668 мушког пола).

Од овог броја, код 5.395 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је осморо (оболелих ( 2 пријема и 0 отпустa) од чега су петоро (5) пацијената на кисеоничкој потпори.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 42 слободна места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 42.551 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 21.736 грађана (48,21% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, а 20.815 грађана (46,17% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

Молимо грађане, чак и оне који су прележали covid-19 инфекцију, а до сада нису имунизовани, да дођу у Дом здравља Зајечар и приме једну од две (тренутно) понуђене вакцине и то :

- од 09,00-13,00 (Sinofarm) и

- од 13,00 - 17,00 (Pfizer).

-Очито је да број инфицираних и у нашем граду лагано почиње да расте, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам једина и доказана одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се и ако се уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Да град и ШВС поново не би морао да уводи рестриктивне мере МОЛИМО ВАС, који нисте примили вакцину, да то што пре учините и тако помогнете и себи и свима нама са којима живите, наводи се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.