Вести

На зајечарском Тргу одржано „Хорско вече“

На зајечарском Тргу одржано „Хорско вече“

На зајечарском Тргу ослобођења одржано је „Хорско вече“ у коме је публика уживала. Како они старији, тако и наши најмлађи суграђани.

Наступили су камерни хор „Лавиринт“ и Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ који су извели разноврстан репертор, од класичне музике до популарних песама страних и домаћих аутора. Програм је започео „Лавиринт“ композицијама „Sing we and chant it“ Томаса Морлија и „O oochi manza mia“ Орланда ди Ласа, а из њиховог репертоара издвојиле су се и нумере „Дунте ветри“, Даворина Јенка и „Засп’о Јанко“, у аранжману Душана Покрајћића, као и песма„Девојко мала“ Дарка Краљића.

Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ представило се избором песама из Мокрањчевих руковети, као и композицијама „’Ајде Јано“, композитора Марка Тајчевића , „Пошла румена“ Константина Бабића и „Што се боре мисли моје“ за коју је текст написао кнез Михаило Обреновић, музику компоновао Корнелије Станковић а аранжман за женски хор уредила Тамара Адамов Петијевић. Градски хор извео је и нумере „Коњ“ и Фурерову композицију „Хелло Ђанго“, који је на клавиру пратила млада Зајечарка Даница Митић,

Према речима руководиоца Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац“Маје Миленковић хорско вече организовано је у славу хорског певања које се у нашем граду није чуло од почетка пандемије. Руководилац Камерног хора „Лавиринт“ Жељка Алексић истиче да је вечерас изведен програм који је планиран за 21. јун „Светски дан музике“, који тада није могао бити изведен због захуктале епидемије и ванредне ситуације.

Организатор Хорске вечери је Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.