Вести

Одржана 15.седница Градског већа Града Зајечара

Одржана 15.седница Градског већа Града Зајечара

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 15. седница Градског већа Града Зајечара, којом је председавао заменик градоначелника Владимир Виденовић.

На данашњој седници усвојени су записници са 10.,11. 12., 13. и 14. седнице Градског већа.

Већници су дали сагласност на Нацрт Одлуке о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање комуналне делатности производње топлотне енергије на територији града Зајечара, на Нацрт Одлуке о одређивању праваца пружања државних путева I и II реда који пролазе кроз насељена места на територији града Зајечара као и на Нацрт Одлуке о измени Одлуке о такси превозу путника и лимо сервису на територији града Зајечара.

На седници је усвојен и Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о социјалној заштити грађана на територији града Зајечара, Нацрт Одлуке о додатној заштити породиља на територији града Зајечара, Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о месним заједницама, Нацрт Решења о усвајању Финансијског извештаја за период 01.01.2020. године до 31.12.2020. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар -у ликвидацији.

Градски већници су дали зелено светло и на Решење о усвајању Извештаја о реализацији Годишњег плана рада Предшколске установе „ Ђулићи“ Зајечар за септембар 2020. - август 2021. године, на Решење о давању сагласности на Годишњи план рада Предшколске установе „ Ђулићи“ Зајечар за радну 2021/2022. годину, на Нацрт Решења о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања у Предшколској установи “Ђулићи” у Зајечару и висине учешћа родитеља у цени услуга, на Нацрт Решења о давању сагласности на другу измену Финансијског плана за 2021. годину Центра за социјални рад „Зајечар“ у Зајечару.

На 15.седници Градског већа усвојен је и Нацрт Решења о образовању Локалног савета родитеља, Предлог Извештаја о извршењу буџета за период од 01.01.2021.-30.09.2021.године, Предлог Решења о образовању Комисије за категоризацију угоститељских објеката за смештај на територији града Зајечара, Предлог Решења о расписивању јавног огласа за одређивање доктора медицине за стручно утврђивање времена и узрока смрти умрлих изван здравствене установе на територији града Зајечара, Предлог Закључка о оправданости предлога ангажовања педагошког асистента Ирене Рашић из Зајечара, за рад у Предшколској установи „Ђулићи“ Зајечар, Предлог Закључка о оправданости предлога ангажовања педагошког асистента Анђелике Агушевић из Зајечара, за рад у Основној школи „Ђура Јакшић“ Зајечар, Предлог Закључка о прихватању донације мазута од стране А.Д. Имлек Зајечар, као и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара (у селу Грљан).

Већници су усвојили и нацрте Решења о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Економско-трговинске школе у Зајечару, Техничке школе, Гимназије и Школског одбора Основне школе „Ђура Јакшић“ у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.