Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 33 новозаражена, преминула два лица

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 33 новозаражена, преминула два лица

На основу 103 новообрађена PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још тридесет три (33) covid-19 позитивних особа ( 32% од броја тестираних).

Осамнаест (18) новоинфициране особе су женског пола и петнаест (15) мушког пола старости од 19 до 89 година живота.

На девет (9) контролних тестирања имамо једну (1) covid-19 позитивну особу.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 43.866 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 125 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 9.752 грађана Зајечара (5.033 женског и 4.719 мушког пола).

Од овог броја код 9.115 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

Број хоспитализованих пацијената инфицираних вирусом covid-19, на оба одељења (Инфективном и ОПНЛ), је 69 (капацитет оба одељења је 70 ), пацијента и имамо једно (1) слободно место за хоспитализацију.

У последња 24 h било је 0 пријема и 0 отпуста пацијената на овим одељењима.

Од 69 хоспитализована пацијената њих 45 су на кисеоничкој потпори.

Нажалост, у последња 24 h, два (2) пацијента су преминула од последица инфекције вирусом covid-19.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 55.399 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 23.744 грађана (52,66% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 22.460 грађана (49,81% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 9.195 грађана ( 20,39%).

Грађани, све три дозе вакцине против инфекције вирусом covid-19, као и вакцину против сезонског грипа, могу примити радним данима од 07,00-20,00 и викендом од 07,00-14,00 сати у Дому културе у “Котлујевцу”.

Очито је да број инфицираних, у односу на број тестираних, ДРАСТИЧНО расте у нашем граду, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Тренутно више од 3/4 хоспитализованих особа, са covid-19 инфекцијом, у ЗЦ Зајечар чине невакцинисане особе.

Такође је, сада већ медицински потврђено, извесно да они који су прележали covid инфекцију пре неколико месеци нису заштићени од поновног заражавања и да треба да буду имунизовани како би смо коначно спречили ширење и мутацију вируса.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.