Вести

ШВС: Донет ЗАКЉУЧАК  о организовању 11. позоришног фестивала  за децу „ЗајеЧАР”

ШВС: Донет ЗАКЉУЧАК о организовању 11. позоришног фестивала за децу „ЗајеЧАР”

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на седници одржаној 22.11.2021. године, донео је

ЗАКЉУЧАК

о организовању 11. позоришног фестивала за децу „ЗајеЧАР”

I ДОЗВОЉАВА СЕ организовање 11. фестивала за децу „ЗајеЧАР” у периоду од 01.12.2021.године до 05.12.2021.године, у згради Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар.

Улаз на 11. фестивал за децу „ЗајеЧАР”, биће омогућен само онима који су примили најмање две дозе било које вакцине (а од пријема друге дозе је прошло минимум 21 дан), имају потврду о прележаној covid-19 инфекцији или PCR (Ag) тест који није старији од 48 сати од дана посете фестивалу. Провера потврда вршиће се на улазу у зграду Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ Зајечар сваког дана, где ће дежурати најмање један комунални милиционер, један припадник полиције и један припадник инспекцијских служби надлежних за контролу и примену Закона о заштити становништва од заразних болести.

Припадници комуналне милиције и полиције, који су овлашћена службена лица, морају проверавати матичне бројеве на сертификатима о имунизацији и потврдама о прележаној ковид инфекцији и PCR и Ag тестовима издатим од надлежних здравствених служби (Здравственог центра Зајечар или ЗЗЈЗ „Тимок“ Зајечар или ЗЗЈЗ из краја из кога долазе), са личним картама (или било којим документом који има слику и ЈМБГ), да би се онемогућила злоупотреба туђих потврда и сертификата.

Лица млађа од 15 година нису дужна да имају наведене потврде и сертификате (али су у обавези ношења заштитних маски као и сви други посетиоци), док ће осталим лицима, која су имала могућност вакцинације, исти бити неопходни за улазак на фестивале.

У току трајања фестивала у сали Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић“ дозвољено је 50% попуњености капацитета, обавезно је ношење заштитне маске све време боравка у сали и холу позоришта. Установа је дужна да видно обележи места на којима није дозвољено седети, као и да обезбеди редаре који ће вршити контролу прописаних мера и удаљити свако лице које не носи маску на прописан начин када то уоче пре почетка, за време трајања представа или након завршетка програма.

На фестивалу обавезно је присуство санитарног инспектора, комуналне милиције и полиције који ће вршити непрекидну контролу примене мера.

II Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

II број: 87- 61/2021

У Зајечару, 22.11.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.