Вести

ШВС: Донет Закључак о евиденцији старачких самачких домаћинстава са територије града Зајечара

ШВС: Донет Закључак о евиденцији старачких самачких домаћинстава са територије града Зајечара

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6.Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара на седници одржаној 22.11.2021. године, донео је

ЗАКЉУЧАК

I Обавезују се председници Савета Месних заједница, првенствено села, на територији Града Зајечара, да сачине спискове старачких самачких домаћинстава са територије своје Месне заједнице, да наведене спискове редовно ажурирају, и по потреби, у случају проглашења одређених елементарних непогода, исте достављају Штабу за ванредне ситуације Града Зајечара и другим надлежним субјектима јавне власти.

Наведени спискови морају саржати име и презиме лица, контакт телефон и адресу пребивалишта (уколико у селу постоји и назив улице, навести и назив улице са бројем).

Сачињавање горе поменутих спискова неопходно је због предузимања превентивних мера у случају проглашења одређених елементарних непогода на територији Града Зајечара и пружања подршке и помоћи старачким самачким домаћинствима у тим случајевима.

II Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу Града Зајечара“.

II број: 87- 60 /2021

У Зајечару, 22.11.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.