Вести

У Зајечару још 16 лица позитивних на корону

У Зајечару још 16 лица позитивних на корону

На основу 139 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још шеснаест (16) covid-19 позитивних особа ( 11,5% од броја тестираних).

Шест (6) новоинфицираних особа су женског пола и десет (10) мушког пола старости од 9 до 89 година живота.

На седам (7) контролних тестирања имамо једну (1) covid-19 позитивну особу.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 45.530 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 125 раније тестираних.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 10.199 грађана Зајечара (5.270 женског и 4.929 мушког пола).

Од овог броја код 9.748 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

Број хоспитализованих пацијената инфицираних вирусом covid-19, на оба одељења (Инфективном и ОПНЛ), је 61 (капацитет оба одељења је 70 ), пацијента и имамо још девет (9) слободна места за хоспитализацију.

У последња 24 h било је 4 пријема и 3 отпуста пацијената на овим одељењима.

Од 61 хоспитализованог пацијента њих 37 су на кисеоничкој потпори.

Један (1) пацијент је упућен на даље лечење у одговарајућу терцијалну установу.

МОЛБА И АПЕЛ ШВС ГРАДА

МОЛИМО И АПЕЛУЈЕМО да поштовањем прописаних мера и имунизацијом оних који то УПОРНО ИЗБЕГАВАЈУ И ИГНОРИШУ, без логичних објашњења, спречимо оптерећење здравственог система и медицинских радника и заштитимо и себе и људе са којима живимо.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је, на територији Зајечара, дато 57.813 доза вакцина (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) од чега је 24.085 грађана (53,42% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, 22.737 грађана ( 50,43% од пунолетне популације) је ревакцинисано док је трећу дозу примило 10.991 грађана ( 24,38%).

Грађани, све три дозе вакцине против инфекције вирусом covid-19, као и вакцину против сезонског грипа, могу примити радним данима од 07,00-20,00 и викендом од 07,00-14,00 сати у Дому културе у “Котлујевцу”.

Очито је да је број инфицираних, у односу на број тестираних, у нашем граду константно висок, да се заражавају углавном невакцинисани, и да нам је једина, и медицински доказана, одбрана од вируса вакцина.

Евидентно је да вакцинисани, који се, и ако се, уопште инфицирају вирусом, немају тежу клиничку слику и ретко имају потребу за хоспитализацијом.

Тренутно више од 3/4 хоспитализованих особа, са covid-19 инфекцијом, у ЗЦ Зајечар чине невакцинисане особе.

Такође је, сада већ медицински потврђено, извесно да они који су прележали covid инфекцију пре неколико месеци нису заштићени од поновног заражавања и да треба да буду имунизовани/вакцинисани како би смо коначно спречили ширење и мутацију вируса.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.