Вести

Састанак у Влади Србије: Додатна помоћ граду Зајечару, цене даљинског грејања грађана и јавних установа враћају се на ниво из 2018.године

Састанак у Влади Србије: Додатна помоћ граду Зајечару, цене даљинског грејања грађана и јавних установа враћају се на ниво из 2018.године

Данас је градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима, пре седнице Владе Републике Србије, имао састанак са потпредседницом Владе и министарком рударства и енергетике, госпођом Зораном Михајловић и њеним најближим сарадницима.

На првом делу састанка, којем су поред руководиоца и функционера града Новог Пазара и општине Нова Варош, присуствовали и помоћник за инвестиције и јавне набавке града Зајечара Саша Матијевић као и в.д. ЈКСП “Зајечар” Небојша Божиновић, договорено је да држава помогне, сходно њеним ингеренцијама и могућностима, да цене даљинског грејања грађана и јавних установа буду враћене на ниво из 2018.године.

Ова помоћ значајно ће помоћи породицама које су на систему даљинског грејања али и умањити издвајање из буџета града за материјалне трошкове школа и јавних установа.

Град Зајечар је у другом делу састанка покренуо питање девастирања путева, ка и у појединим селима (Прлита, Аврамица, Грљан, Г.Б. Река …) приликом изградње деонице гасовода “Јужни ток” и добио одговор да ће бити предузете све мере да се, чим временске прилике дозволе, инвеститор “Транс гас”, сходно уговору, обавеже да по хитном поступку путеве врати у нормално стање.

Од Министарства је добијена и начелна подршка, и сагласност за покретање поновне иницијативе, да сви привредни субјекти који користе природне ресурсе града за исте морају плаћати адекватну надокнаду у градски буџет.

На данашњој седници Владе Србије, након ових састанака, граду Зајечару је из ТБР Републике Србије одобрена додатна помоћ (након септембарске у износу од 330.000.000- рсд) у износу од 150.000.000- динара, која ће бити искоришћена за намирење доспелих обавеза града.

У наредних десетак дана очекује се заказивање седнице Скупштине града ради реализације договора везаних за смањење цене (враћања на цену из 2018.године) даљинског грејања и преузимања мазута из робних резерви Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.