Вести

У оквиру акције „Посади свој хлад“ Зајечару 100 садница јасена -Пријаве заинтересованих грађана у току

У оквиру акције „Посади свој хлад“ Зајечару 100 садница јасена -Пријаве заинтересованих грађана у току

Акција „Посади свој хлад“ поново се реализује у граду на Тимоку. У оквиру акције пристигло је 100 садница белог јасена, а заинтересовани грађани бесплатне саднице могу да преузму данас 10. децембра, у Спортској хали на Краљевици.

Јавно комунално предузеће „Тимок одржавање“ Зајечар и ове године је учесник највеће еколошке акције „Посади свој хлад“, која има за циљ да се у времену у коме се цео свет бори против невидљивог непријатеља – корона вируса, а у коме је загађење ваздуха озбиљан савезник, засади што већи број дрвенастих садница, како би се, на тај начин, направио природни респиратор за све грађане, али и лепша животна средина.

Зајечар, као један од 100 градова у Србији који учествује у овој акцији, добио је 100 садница двогодишњег белог јасена са високим процентом успешности садње. Свако ко жели да преузме садницу, наводе организатори, има само једну обавезу – да је посади.

Уручење бесплатних садница заинтересованим грађанима биће организовано данас, 10. децембра, у Спортској хали на Краљевици, са почетком у 12.00 сати, а пријаве за саднице су могуће на број телефона 064/8976999.

Такође, како наводе у ЈКП „Тимок одржавање“ заинтересовни у школама, јавним и другим установама, такође могу да се јаве и преузму своје саднице.

Акцију по трећи пут за редом организује НВО Зелени Развојни Центар уз подршку партнерских друштвено одговорних компанија.

-У припреми је пролећна садња у сарадњи са компанијом „Хеинекен“, па уколико неко од заинтересованих Зајечараца не добије садницу у овој акцији, имаће прилику на наредној, пролећној, поручују организатори акције „Посади свој хлад“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.