Вести

Светски дан хорског певања биће обележен и у Зајечару

Светски дан хорског певања биће обележен и у Зајечару

Светски дан хорског певања биће обележен у Зајечару у недељу 12. децембра у 18:00 сати , концертом у сали зајечарског Позоришта . Наступиће четири хора: Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“, Зајечар, Градски хор „Мокрањац“ из Неготина, Хор ,,Храма Рођења Пресвете Богородице“ и Камерни хор „Лавиринт из Зајечара.

Светски дан хорског певања прославља се од 1990 године, сваке друге недеље у децембру , или око тог датума, величајући вредности као што су солидарност, мир и разумевање. Од тада до данас милиони певача, чланови хорова, учествују на концертима, фестивалима, појединачним наступима певача, семинарима о хорском певању.

Бесплатне карте за концерт могу се преузети на билетари позоришта. Посетиоци су у обавези да поштују дистанцу и носе маске током трајања представе, што је и обавеза свих запослених.Организатор је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.