Вести

Културна сарадња осликава заједничке планове: Пријем за амбасадора Египта

Културна сарадња осликава заједничке планове: Пријем за амбасадора Египта

У салону Градске управе градоначелник Зајечара Бошко Ничић организовао је пријем за амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија и клавирски дуо Мохамед Шамс -Јованка Вишекруна Јанковић.

Том приликом градоначелник је изаразио велико задовољство и захвалио за спремност првог представника египатске амбасаде да подржи интензивнију сарадњу са градом Зајечаром.

-Велико ми је задовољство да поново угостим његову екселенцију и да кажем да смо успоставили дивну сарадњу, ово је наш опроштајни сусрет, јер од јануара долази нови амбасадор. Наставићемо свакако сарадњу кроз бројне пројекте које смо договорили у ранијем периоду, а најважнији од њих је сређивање расвете на Феликс Ромулијани. Мени је здовољство што је амбасадор успео да издејствује да из Њујорка у Зајечар дође један од највећих пијаниста Мохамед Шамс , кога сам вечерас такође угостио,као и пијанисткињу Јованку Вишекруну Јанковић, рекао је Ничић и додао:

-Имам обећање екселенције око проналаска града у Египту који ће бити партнер граду Зајечару, и да ће се размена и кроз пројекте и кроз кулутру наставити. Захваљујем Вам се на дивном дружењу и пријатељству, закључио је градоначелник.

Амбасадор Алгувејли је изразио задовољство због још једне посете Зајечару.

-Драго ми је да сам други пут овде, овај пут смо решили и да културно допринесемо културном животу града Зајечара. Ова културна сарадња осликава наше заједничке планове. Господин Шмас је након наступа у Београду и Новом Саду решио да одржи концерт и у Зајечару, што показује нашу жељу да имамо сарадњу са овим градом. Са градоначелником сам имао част да разговарам и о инфраструктурним пројектима у Зајечару, које ћемо промовисати потенцијалним египатским инвеститотима, рекао је амбасадор Алгувејли.

У зајечарском позоришту одржан је пијанистички реситал истакнутог египатског уметника Мохамеда Шамса и наступ клавирског дуа Мохамед Шамс-Јованка Вишекруна Јанковић, а публика је уживала у извођењу композиција Баха, Бетовена, Шуберта и Листа.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.