Вести

ЗАКЉУЧАК  о организовању „Новогодишњег базара”на простору градског Трга ослобођења у Зајечару

ЗАКЉУЧАК о организовању „Новогодишњег базара”на простору градског Трга ослобођења у Зајечару

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 84/18) и члана 6. Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара („Сл. лист града Зајечара“, бр. 40/21) Штаб за ванредне ситуације града Зајечара je на седници одржаној 21.12.2021. године, донео је

ЗАКЉУЧАК

о организовању „Новогодишњег базара”на простору градског Трга ослобођења у Зајечару

​I . ДОЗВОЉАВА СЕ организовање „Новогодишњег базара” у периоду од 25.12.2021.г. до 29.12.2021.године на Тргу ослобођења у Зајечару.

​„Новогодишњи базар” организује се на отвореном простору у складу са мерама које је прописао републички Кризни штаб за сузбијање заразне болести COVID-19.

​Носилац организације у име града је Туристичка организација града Зајечара.

​Правна лица и предузетници, као и сва лица која врше продају хране и пића на „Новогодишњем базару“ дужни су да, у односу на запослене и кориснике услуга, примене све превентивне мере од утицаја на безбедност и здравље запослених и корисника услуга, а посебно да су вакцинисани, имају потврду о прележаној ковид инфекцији или PCR или Ag тест (не старији од 48 сати), одржавање физичке дистанце и обавезно ношење заштитне маске приликом продаје прехрамбених производа као и дезинфекцију свих уређаја за рад после пружене услуге сваком појединачном кориснику.

​Налаже се организатору „Новогодишњег базара” , да тезге уклони са Трга ослобођења до 30.12.2021. године у 12,00 сати.

​Штаб за ванредне ситуације града Зајечара обезбедиће све време дежурство комуналне милиције, санитарне инспекције као и припадника ПУ Зајечар, а ради асистенције при одржавању „Новогодишњег базара” и контроле примена мера.

​„Новогодишњи базар” у Зајечару организује се у складу са позитивним Мишљењем Завода за јавно здравље „Тимок“ број 10298-1/21 од 21.12.2021. године.

​II Овај Закључак ступа на снагу одмах по доношењу.

​III Овај Закључак објавити на званичној интернет презентацији Града Зајечара www.zajecar.info и у „Службеном листу града Зајечара“.

II број: 87-65 /2021

У Зајечару, 21.12.2021. године

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

КОМАНДАНТ ШВС

Бошко Ничић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.