Вести

Састанак у  Министарству културе и информисања: Подршка бројним пројектима и планираним манифестацијама

Састанак у Министарству културе и информисања: Подршка бројним пројектима и планираним манифестацијама

Данас је у Министарству културе и информисања Владе Републике Србије, са потпредседницом Владе и министарком културе и информисања Мајом Гојковић и њеним помоћницима Данијелом Ванушић и Радованом Јокићем, градоначелник Зајечара Бошко Ничић са сарадницима одржао садржајан и обострано користан састанак.

Испред града Зајечара, поред градоначелника, састанку су присуствовали шеф Канцеларије за ЛЕР, Иван Живковић, директор ЦК Позоришта “Зоран Радмиловић”, Владимир Ђуричић и директор Народног музеја у Зајечару Вујадин Милошевић.

Поред подршке бројним пројектима и планираним манифестацијама, у овој години, посебна пажња посвећена је пројекту изградње Музеја Rock&Rolla и Парка римских императора, те убрзању новог тендера, од стране GIZ-а, за почетак градње Визиторског центра Felix Romuliana.

-Изузетну подршку, од стране министарке Гојковић, добили смо и за манифестацију 55. “Зајечарска гитаријада” и позоришни Фестивал “Зоранови дани”, те покретање Филмског фестивала на Felix Romuliani, као и за јачање квалитета часописа “Развитак”. Договорено је да у најскорије време министарка Гојковић посети Зајечар, како би се уверила у могућности града за конкурисање за престоницу културе Србије 2025.године, рекао је након састанка Бошко Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.