Вести

Министарка Јадранка Јоксимовић у Зајечару: Регионални развој од великог значаја за Зајечарски и Борски управни округ

Министарка Јадранка Јоксимовић у Зајечару: Регионални развој од великог значаја за Зајечарски и Борски управни округ

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, посетила је Зајечар. Том приликом, Јоксимовић се састала са представницима градова и општина Зајечарског и Борског управног округа и разговарала је о улози локалних самоуправа у процесу европских интеграција.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да су и Зајечарски и Борски округ спремни за сарадњу на пољу регионалног развоја.

Јоксимовић се прво састала са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем, а потом је присуствовала састанку у просторијама РАРИС-а.

На састанку одржаном у Регионалној агенцији за развој источне Србије разговарало се о улози локалних самоуправа у изради нове кровне стратегије регионалног развоја и Закону о одрживом равномерном регионалном развоју, о значају кохезионе политике Европске Уније за регионални и локални развој и улога локалних самоуправа у процесу израде новог Закона о кохезионој политици, о процесу европских интеграција и будући донаторски извори финансирања, као и о улози локалних самоуправа у процесу европских интеграција и могућности за бољу апсорпцију средстава из међународне развојне помоћи.

„И Зајечарски и Борски округ користе фондове ИПА програма, али и програма прекограничне сарадње са Румунијом и Бугарском. Ова два округа имају још један додатни извор финансирања о којем смо данас разговарали, а то је Дунавска стратегија Европске уније. Ово је важан део доњег Подунавља. Времена су тешка и ја имам важан задатак, а то је да помогнем свим локалним самоуправама да тамо где постоји ‘слободан’ новац да га користимо за добре пројекте и бенефите тих пројеката осетиће сваки грађанин Србије где год живео. Европске интеграције представљају и агенду регионалног развоја и мислим да је коришћење свих тих фондова од великог значаја и за нас и за сваког становника“, напоменула је Јоксимовић.

Министарка Јоксимовић присуствовала је и презентацији пројекта изградње Визиторског центра из ЕУ средстава у оквиру Пројекта „ЕУДиректор зајечарског Музеја Вујадин Милошевић упознао је министарку Јоксимовић са пројектом Визиторског центра, који ће бити изграђен на 600 метара од Феликс Ромулијане.

Након презентације у Народном музеју у Зајечару, министарка Јоксимовић посетила је Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.