Вести

Почела реконструкција пута од Брусничке петље ка Бруснику – Момировић: Наш примарни циљ је да дамо још већи подстрек Зајечару

Почела реконструкција пута од Брусничке петље ка Бруснику – Момировић: Наш примарни циљ је да дамо још већи подстрек Зајечару

Почетак радова на реконструкцији деонице, државног пута II Б реда, од Брусничке петље ка селу Брусник у дужини од 4600 метара, обишли су данас министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и градоначелник Зајечара Бошко Ничић са најближим сарадницима.

Почетку радова, чија вредност износи 75 милиона динара присуствовали су и представници ЈП “Путеви Србије” и предузећа “Штрабаг”, а након овог обиласка одржан је састанак у Градској управи.

Договорена је, како се чуло након састанка, реконструкција Метришке петље, као и деонице пута од ове петље до села Метриш. Такође, за почетак јуна најављена је реконструкција пута од Шљиварског брда до изласка из села Шљивар.

„Имао сам задовољство да са министром размотрим питање наставка сређивања Хајдук Вељкове улице, од споменика Хајдук Вељку до Вражогрначке рампе, као и деонице ка „Изворској раскрсници“, навео је Ничић.

Договорено је да се, како додаје, одмах након санације водоводне и канализационе мреже, започне темељна реконструкција, укључујући тротоаре и расвету, улица Црвене армије и Станоја Гачића до прикључка на магистрални пут у селу Звездан, у дужини од 7.000 метара.

На састанку је било речи и о пројектовању северне, преко Белог брега, и јужне заобилазнице, испод Краљевице, којима би сав теретни саобраћај био измештен ван града.

Тема састанка био је и пројекат реконструкције канализационе мреже у читавом граду, са погоном за пречишћавање отпадних вода и прикључењем свих градских и приградских насеља, као и села Грљан, Велики Извор, Звездан и Гамзиград са Гамзиградском Бањом, вредан близу 40 милиона евра.

Оцењено је да ће овај пројекат значајно унапредити живот садашњих и будућих генерација у Зајечару.

„Наш примарни циљ је да дамо још већи подстрек Зајечару, да Зајечар буде много квалитетнији град за живот“, закључио је министар Момировић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.