Вести

РАДОВИ У КОТЛУЈЕВЦУ: Дурмиторска улица, Мословачка и улица Василија Ђуровића “Жарког “ добијају нови изглед

РАДОВИ У КОТЛУЈЕВЦУ: Дурмиторска улица, Мословачка и улица Василија Ђуровића “Жарког “ добијају нови изглед

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је данас радове у неколико улица у зајечарском насељу Котлујевац.

-Као што смо пре пар дана и обећали, а након завршеног пројекта, издатих грађевинских дозвола и потписивања уговора грађана са Одељењем за ЛЕР ГУ Зајечар, данас смо започели радове на:

-изградњи атмосферског колектора, коловозне конструкције и тротоара у Дурмиторској улици (крак I од улице Василија Ђуровића Жарког до Мословачке улице) у дужини улице од L= 177, 71m (и дужине атмосферског колектора од L= 100,90m);

• коловоза и тротоара у Дурмиторској улици (крак II, од улице Василија Ђуровића Жарког до Олимпијске улице) у дужини улице од L= 57,00 m и изградњу коловоза и тротоара у Мословачкој улици, од Дурмиторске до улице Др. Драгише Мишовића, у дужини улице од L= 150,00m.Вредност ових пројеката саобраћајница износи 13.204.000- рсд (са ПДВ-ом), рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић и додао:

-Ради се и комплетно уређење улице Василије Ђуровић “Жарки“ у дужини од 376,49 метара. Ширина ове улице, једне од главних у насељу “Котлујевац” је 6,0 м, са обостраним тротоарима од бехатон плоча ширине 2x1,5 м. У овој улици је пројектован атмосферски колектор, који је дужине 297,35 м. Такође је урађена и нова водоводна мрежа од 375 м. Постављена су и 4 надземна хидраната. Вредност свих радова у овој улици је око 26.700.000 -рсд. У Дурмиторској и Мословачкој улици урађен је туцаничи застор, а вредност ових радова је око 3.500.000- рсд. Приликом данашњег, преподневног обиласка радова, а што ћу вечерас и проверити, добио сам уверавања извођача да ће велики део послова бити завршен данас и сутра док ће се тротоари и остали завршни радиви окончати у наредних десетак дана. Такође сам замољен да апелујем на станаре, и оне који користе ове улице, да поштују препоруке извођача да исте не користе док се асфалт не охлади и стабилизује и не чине сами себи штету, поручио је Ничић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.