Вести

Опрема за фудбалске клубове у Зајечару

Опрема за фудбалске клубове у Зајечару

У Градској управи у Зајечару одржана је конференција за медије, на којој су градоначелник Зајечара Бошко Ничић, помоћник градоначелника за омладину и спорт Милан Станковић и председник ГФС Зајечара и дугогодишњи фудбалски посланик Милорад Вучковић презентовали циљеве и планове везане за акцију поделе спортске опреме фудбалским клубовима у Зајечару.

На конференцији је истакнуто да Зајечар у сарадњи са ФСГ Зајечара брине о клубовима са подручја града. Прошле године фудбалски клубови су добили комплетну гарнитуру дресова и фудбалске лопте, а током наредне недеље добиће спортску опрему.

„Локална самоуправа града Зајечара, у договору са ГФС Зајечар и са клубовима и судијском организацијом са наше територије, захваљујући пре свега градоначелнику Бошку Ничићу, купила је за све наше клубове спортску опрему. Такође, радимо на томе да да клубовима помогнемо и финансијски. Седам наших клубова, који су чланови Окружне лиге Зајечар, Судијска организација и Клуб малог фудбала, овога пута добиће на поклон мајице за тренинге и за путовања, потом по три фудбалске лопте јапанског произвођача, штуцне, маркере, голманске рукавице, мреже за голове и мрежу за ношење лопти, као и лекарску торбу са свим потребним медицинским стварима”, рекао је Милорад Вучковић, председник ГФС Зајечара.

„Купили смо опрему за клубове са наше територије, као и за судије и за Клуб малог фудбала. Помоћи ћемо клубовима и финансијски, односно да им платимо трошкове за службена лица и све друго што им је потребно како би се несметано такмичили. Неки клубови који су ранијих година одустали од такмичења, желе да се поново обнове и да се такмиче. Подржаћемо их у томе максимално, посебно у нашим сеоским срединама. Све радимо са циљем да нашу омладину задржимо у сеоским срединама, али и да их одвојимо од кафића и усмеримо да се баве спортом”, истакао је Бошко Ничић, градоначелник Зајечара.

„Као бивши спортиста увек навијам за спорт. Сада смо за клубове набавили спортску опрему, у разним бојама и са обележјима Града Зајечара, ГФС Зајечара и са грбом клуба, мајице које ће се са поносом носити”, казао је Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара за омладину и спорт.

Такође, било је речи о томе да се уреде фудбалски терени у селима, или да се изграде нови тамо где је потребно, како би се омладина бавила спортом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.