Вести

Етно група „Искон” одржала концерт у Зајечару

Етно група „Искон” одржала концерт у Зајечару

У оквиру манифестације "Ускршњи дани 2022." поред Храма рођења пресвете Богородице у Зајечару, синоћ је одржан концерт етно групе „Искон“ из Суботице, коју је 2001. године основала група студената и младих људи који су желели да изворну музику сачувају од заборава, али и да је кроз нове и оригиналне аранжмане приближе данашњој публици.

Основу музике чине богати музички стилови Балкана, специфични и упечатљиви женски гласови и свирање на традиционалним инструментима. За двадесет година постојања група је наступала на бројним фестивалима у Мађарској, Русији, Грчкој, Француској, Турској, Швајцарској, БиХ, али и на фестивалима и манифестацијама широм Србије.

Група „Искон“наступила је у следећем саставу: - Миланка Настасовић – вокал - Оља Њаради – вокал - Дејан Анђеловић – фруле, тарабука - Небојша Брдарић – фруле, кавал, јерменски дудук - Филип Јовић Вујаковић – кларинет, гајде - Давид Антунић – македонска тамбура, саз, виолина - Никола Бирач – чалгија, тамбурашко чело - Огњен Шућур – тапан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 05
    мај
    Градоначелник Зајечара Бошко Ничић честитао хришћански празник Васкрс

    Сила Христовог Васкрсења јесте управо квасац те и такве слободе и бесмртности којима се обједињује Бог и човек – човечанство, небо и земља, анђели и људи, време и вечност, неразоривим везама и нераскидивим јединством.

    Више
  • 07
    авг
    „Михољски сусрети села“ у Лубници

    У Лубници код Зајечара јуче су први пут одржани „Михољски сусрети села“, манифестација која се финансира средствима Министарства за бригу о селу Републике Србије и Града Зајечара, с циљем обогаћивања друштвеног и спортског живота становника села и неговања традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.

    Више
  • 06
    јул
    "Михољски сусрети села" и ове године у Зајечару

    Министар за бригу о селу Милан Кркобабић, потписао је данас са представницима 95 јединица локалних самоуправа Уговоре за доделу бесповратних средстава за организовање овогодишње манифестације "Михољски сусрети села".

    Више
  • 14
    апр
    Манифестација "Улица Васкршње радости" у Зајечару

    У склопу обележавања најрадоснијег хришћанског празника – Васкрсења Христовог, у недељу, 16. априла, у граду на Тимоку, биће организована манифестацију “Улица Васкршње радости“ у оквиру које ће, у улици Тимочке буне, бити постављени штандови са разним ђаконијама и производима домаће радиности.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.