Вести

Организована манифестација 9.

Организована манифестација 9. "Ивањдански сабор"

У препуној порти цркве Успенија Пресвете Богородице у Рготини код Зајечара, синоћ је успешно организована манифестација 9. „Ивањдански сабор “.

Учествовала су културно-уметничка друштва из Рготине, Звездана, Халова, Гамзиграда и Дубочана.

Организован је избор „Најлепшег Ивањданског венчића”, који симболизује Ивањдан, празник рођења Светог Јована Крститеља, претече и пророка, на коме је учествовао 21 такмичар. Жири у саставу др етнологије и антропологије Милош Матић и етнолог Сузана Антић, одлучио је да за најлепши венчић сабора прогласи рукотворину Мие Ђорђевић из КУД-а „Зоран Гајић” из Рготине.

Друго место освојила је Ана Миленковић из КУД-а „Граничар” из Халова, а треће Ена Николић, такође из КУД-а села домаћина. „Ивањдански сабор” отворила је Биљана Глишић, помоћница директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“. Ова установа је организатор смотре, у сарадњи са месном заједницом Рготина, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.