Вести

„Влашке лепоте Балкана“ :У Великој Јасикови одржана манифестација традиционалног народног стваралаштва

„Влашке лепоте Балкана“ :У Великој Јасикови одржана манифестација традиционалног народног стваралаштва

У Великој Јасикови код Зајечара синоћ је одржана трећа по реду манифестација традиционалног народног стваралаштва „Влашке лепоте Балкана“ на којој је приређен богат културно уметнички програм. Учествовало је шест КУД-ова из Дубочана, Халова, Градскова, Гамзиграда, Рготине и Звездана.

Манифестацију је у присуству великог броја посетилаца отворила Елена Матковић, градска већница за културу.

На традиционалном такмичењу за „Најлепшу Влајну Балкана“ победила је је Теодора Симоновић из Гамзиграда, прва пратиља је Ана Миленковић из Халова, а друга пратиља Санела Првуловић из Градскова. За ову ласкаву титулу такмичило се 18 кандидаткиња. Организовано је и такмичење у припреми качамака.

Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине –Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у сарадњи са Туристичком организацијом Зајечара и месном заједницом Велика Јасикова, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.